Statsbudsjettet 2022

Alt om pensjon, Nav, eldre og helse i statsbudsjettet 2022

Pensjonsfradrag, uføreytelser, alderspensjon, kreft-screening, Nav og digitale tjenester, eldreomsorg og frikort er noen av punktene som kan påvirke deg over 50 dersom forslaget til statsbudsjett blir vedtatt.

STATSBUDSJETTET: Finansminister Jan Tore Sanner hevder en «vanlig familie» vil betale nesten 16.000 kroner mindre i skatt med det nye, foreslåtte statsbudsjettet for 2022, sammenliknet med skattenivået i 2013. Foto: Kenneth Hætta/Finansdepartementet
STATSBUDSJETTET: Finansminister Jan Tore Sanner hevder en «vanlig familie» vil betale nesten 16.000 kroner mindre i skatt med det nye, foreslåtte statsbudsjettet for 2022, sammenliknet med skattenivået i 2013. Foto: Kenneth Hætta/Finansdepartementet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– I dette budsjettet vil vi ta pengebruken ned til et mer normalt nivå. Å ligge godt under 3 prosent av fondet er fornuftig når farten i økonomien er god. Det gir oss en nødvendig buffer mot usikkerheten som ligger i at verdien på fondet også kan falle, og vi er bedre forberedt til å møte eventuelle nye tilbakeslag og kriser, sier finansminister Jan Tore Sanner (H) under fremleggelsen av statsbudsjettet.

Lekkasjene før statsbudsjettet 2022 har vært mange. Etter framleggelsen tirsdag klokka 10, er dette noen av punktene som vil kunne påvirke deg som er godt voksen - eller deg med eldre foreldre:

Alderspensjon

Regjeringen foreslår å bevilge 269,2 milliarder kroner til alderspensjon i 2022. Det er en økning fra Saldert budsjett 2021 på om lag 16 milliarder kroner, eller 6,3 prosent.

Utgiftene øker hovedsakelig fordi det blir flere alderspensjonister.

Fra 2021 til 2022 er det anslått at gjennomsnittlig antall mottakere av alderspensjon vil øke med cirka 19 000, til om lag 1.014.000 personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.