Søke jobb i voksen alder

58-åringer uønsket på jobbintervju

Flere norske ledere vil ikke ta imot godt voksne arbeidssøkere, viser studie.

TØFF KONKURRANSE: Godt voksne på jobbjakt får tung konkurranse av de yngre, men alderen bør aldri sette en stopper for å søke på jobben du ønsker. Foto: Scanpix.
TØFF KONKURRANSE: Godt voksne på jobbjakt får tung konkurranse av de yngre, men alderen bør aldri sette en stopper for å søke på jobben du ønsker. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis du kommer til et intervju, er det veldig viktig at du ikke sitter og snakker om gamledager og gamle bragder, men fokuserer på fremtiden.

Kari Østerud, direktør ved Senter for seniorpolitikk, snakker til de godt voksne arbeidssøkende som enten har vært i jobb i mange år og som ønsker å skifte beite, eller de som vil ut i jobb igjen etter en lang pause fra arbeidsmarkedet.

For det er ikke alltid bare-bare å kaste seg ut i en ny jobbsøkeprosess i en alder av 50 pluss. Det viser en ny svensk studie gjennomført av forskere ved Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU).

- 58 år er for gammelt

Den svenske studien viser at sjansen for å bli kontaktet av en arbeidsgiver faller kraftig i 40-årsalderen, og nærmere pensjonsalderen er sjansen for å bli kontaktet svært lav.

Forskerne sendte 6000 fiktive jobbsøknader til arbeidsgivere som hadde søkt etter nye ansatte i en rekke forskjellige yrker. Så talte forskerne opp hvor mange av liksomsøkerne som fikk svar. Forskerne fant at middelaldrende og eldre arbeidssøkere velges bort fra søknadsbunken i større grad enn yngre som søker jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.