Hvordan starte eget firma

5 ting du må tenke på før du starter eget firma

Her får du ekspertenes viktigste og beste tips.

GRUNDER: Å lufte ideen din for andre og sjekke etterspørsel i markedet er viktige ting å tenke på når du vil starte eget firma. Foto: Shutterstock
GRUNDER: Å lufte ideen din for andre og sjekke etterspørsel i markedet er viktige ting å tenke på når du vil starte eget firma. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): NHO mener Norge er helt avhengig av at flere starter bedrifter i årene fremover for å skape de arbeidsplassene vi trenger.

Drømmer du om å starte firma, lurer du nok på hvor du begynner, og hvordan du går frem.

Det første du må tenke på er ideen:

- Løser den et problem i samfunnet, som noen er villig til å betale for, spør Jeanette Sandmo, strategiansvarlig i gründerdivisjonen til Innovasjon Norge.

Les også: Råd til pensjonister: - Hjelp unge grundere

- Har du en idé bør du vurdere den sammen med dine nærmeste, og deretter med noen som er i bransjen. Rådene trenger ikke å være riktige, det er du selv som må ta valget, mener gründeransvarlig i NHO, Magnvor Lunåshaug.

- Er ideen god kommer andre til å kopiere den. Man må jobbe hardt for å beholde forspranget i markedet. Man kan aldri stoppe opp hvis man vil beholde den ledende posisjonen, sier Lauga Oskarsdottir fra StartupLab.

Det er ingen fast vei til suksess, men ekspertene mener det er fem ting du må tenke på uansett:

1. Er det betalingsvillige kunder i markedet?

Finn ut om det er behov for tjenesten eller produktet i markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.