Privat AFP

20 dager avgjorde: Mistet retten til AFP og millionbeløp

Retten til privat AFP avhenger blant annet at jobber i en eller flere bedrifter tilknyttet den private AFP-ordningen i en viss periode før du fyller 62 år - og at du er det som kalles reell arbeidstaker. Hvis ikke kan store pensjonsbeløp bortfalle, slik denne historien viser.

PENSJON: Kvinnen i vårt eksempel manglet 20 dager som reell arbeidstaker for å få privat AFP, og gikk dermed glipp av en millionsum i pensjon. Illustrasjonsfoto: NTB
PENSJON: Kvinnen i vårt eksempel manglet 20 dager som reell arbeidstaker for å få privat AFP, og gikk dermed glipp av en millionsum i pensjon. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er foreslått flere endringer i den offentlige AFP-ordningen, som blant annet innebærer forslag om at AFP-ordningen i privat sektor kan telle med i kvalifiseringen til offentlig AFP.

Jobber du derimot privat i en bedrift tilknyttet den private AFP-ordningen, er det viktig å være klar over hvilke vilkår som gjelder for å sikre deg privat AFP fra fylte 62 år.

Fellesordningen for AFP, som administrerer AFP-ordningen i privat sektor, påpeker på sine nettsider at du fra du fyller 53 år bør være oppmerksom dersom det skjer endringer i ansettelsesforholdet ditt, ettersom retten til AFP kan bortfalle på bakgrunn av slike endringer. For eksempel kan et jobbskifte sent i karrieren påvirke din rett til å få AFP - og det kan utgjøre et kraftig tap i pensjonen din for resten av livet. I denne artikkelen (krever innlogging) kan du lese mer om hvilke tabber som kan føre til at du mister retten til privat AFP.

Også historien vi forteller om i denne artikkelen, viser tydelig hvor lite som skal til for at retten til privat AFP bortfaller.

DETTE FÅR DU I PENSJON: Skuespiller Geir Kvarme blir veldig overrasket når han i TV-programmet «I lomma på Silje» får vite hva han kan forvente å få i pensjon. Hans situasjon er ikke unik: Undersøkelser viser at to av tre i alderen 45 til 60 år ikke aner hva de kan forvente å få utbetalt i pensjon, når den tid kommer. Foto: Viaplay/TV3 Vis mer

Manglet 20 arbeidsdager for å få privat AFP

Saken dette gjelder har vært til behandling i domstolene i 2021, der Borgarting lagmannsrett slo fast at kvinnen dette gjelder ikke har rett til privat AFP - og hun gikk glipp av nærmere halvannen million i pensjon.

Advokat Erik Råd Herlofsen er ekspert i Vi over 60, og forklarer hvorfor kvinnen i dette tilfellet mistet retten til privat AFP:

Dette er saken:

En kvinne arbeidet i en bank tilsluttet AFP-ordningen i flere år frem til og med 20. mai 2011. Hun inngikk da en sluttavtale som innebar at hun dagen etter og frem til 1. september 2011 var ansatt og mottok lønn, men var fritatt fra arbeidsplikt. Hun arbeidet deretter i to år i en virksomhet som ikke var tilsluttet AFP-ordningen før hun den 10. juni 2013 begynte i et forsikringsselskap tilsluttet AFP-ordningen.

I forbindelse med at hun fylte 62 år den 14. mai 2019, søkte hun om uttak av AFP fra og med 1. juni 2019. Hun fikk imidlertid avslag og tapte også i domstolene. Råd Herlofsen forklarer hva årsaken er til at kvinnen fikk nei, både på søknaden og i retten:

- For å kunne få privat AFP må du i syv av de siste ni år før du fylte 62 år ha vært i arbeid i en eller flere AFP-bedrifter. Bedriftene du har jobbet i må ha vært tilsluttet AFP-ordningen i hele ansiennitetsperioden din for at du får ansienniteten godkjent. AFP-ordningen la til grunn at den ansatte arbeidet i banken fra 14. mai 2010 til 20. mai 2011 (ett år og seks dager) og hos forsikringsselskapet fra 10. juni 2013 til 14. mai 2019 (fem år og 339 dager). Med andre ord ble det lagt til grunn at hun manglet 20 dager på å oppfylle kravet om syv års ansiennitet. Da hun i oppsigelsestiden var fritatt for arbeidsplikt og derved ikke ble ansett som reell arbeidstaker og heller ikke kunne sannsynliggjøre at hun hadde tatt ut 20 dagers ferie i oppsigelsestiden, gikk hun glipp av nærmere halvannen million kroner i pensjon.

- Dette illustrerer betydningen av å tenke på AFP ved inngåelse av sluttavtaler, påpeker Råd Herlofsen.

Du kan lese mer om det å være reell arbeidstaker i faktaboksen nederst i artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.