Revidert nasjonalbudsjett 2023

1000 nye omsorgsplasser

Regjeringen vil legge 2 milliarder kroner ekstra på bordet for å øke antallet omsorgsplasser for eldre.

FLERE OMSORGSPLASSER: Regjeringen vil øke bevilgningene for å skape flere omsorgsplasser. Foto: NTB
FLERE OMSORGSPLASSER: Regjeringen vil øke bevilgningene for å skape flere omsorgsplasser. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det har vært mye fokus på eldreomsorg i kjølvannet av NRKs Brennpunkt-dokumentar «Omsorg bak lukkede dører» – som opprørte mange. Sykepleiere uttrykker fortvilelse. Arbeidstakerorganisasjoner krever krafttak og opprydning i eldreomsorgen – mens helseminister Ingvild Kjerkol har uttalt at hver enkelt av oss må gjøre mer for å planlegge for en alderdom (og hva som egentlig menes med det kan du lese her).

I revidert nasjonalbudsjett for 2023 melder Kjerkol at de vil øke bevilgningene for heldøgns omsorgsplasser med 2 milliarder kroner.

Vil trygge de som ikke kan bo hjemme

– Andelen eldre kommer til å øke betydelig i de kommende årene. Eldre som ikke klarer å bo i eget hjem, skal være trygge på at fellesskapet stiller opp, uttaler helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding.

– Jeg er derfor glad for at vi kan legge til rette for om lag 1000 nye omsorgsplasser. Før sommeren vil vi også legge fram en helhetlig eldrereform. Her er et hovedmål å sikre bedre og mer bærekraftige boformer for eldre.

Departementet skriver i pressemeldingen at forslaget innebærer at bevilgningen blir økt med 200 millioner kroner i 2023, i tråd med utbetalingsprofilen for investeringstilskuddet.

– Glad for at regjeringen har lyttet

KS, kommunesektorens interesseorganisasjon og landets største offentlige arbeidsgiverorganisasjon, uttaler i en kommentar til revidert nasjonalbudsjett at de er glade for at regjeringen har lyttet til KS og kommunesektoren.

– Det er bra at regjeringen nå styrker investeringstilskuddet tilsvarende 1000 heldøgns omsorgsplasser, etter at det ble kraftig kuttet i statsbudsjettet, uttaler styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.