Jul 2022

Vil du helst feire jul uten barn og barnebarn?

Drømmen er å tilbringe juleaften i fred og ro i din egen sofa, men det tør du ikke si. Psykolog Fanny Duckert gir råd.

ROLIG JULEAFTEN: Det er mulig å takke nei til familieselskapet uten å ødelegge relasjoner. Her er psykologens råd til hvordan du får det til. Foto: NTB
ROLIG JULEAFTEN: Det er mulig å takke nei til familieselskapet uten å ødelegge relasjoner. Her er psykologens råd til hvordan du får det til. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Så er vi her igjen. Adventstida har begynt, og den vante invitasjonen er rett rundt hjørnet: «Dere kommer vel til oss på juleaften?». Kanskje stilles ikke spørsmålet engang, det er jo opplagt at dere skal feire sammen med barn og barnebarn i år også. Like opplagt som at juletreet pyntes, og den slags rokker man ikke ved.

Men en skambelagt følelse melder seg nå som i fjor. Sannheten, hvis du tør å kjenne ordentlig etter, er at du ikke har lyst. Du er glad i familien din, bevares. Barnebarna gir deg stor glede, du er mer enn gjerne sammen med dem ellers i året.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.