Flyttet og startet for seg selv

- Vi var begge slitne og møkklei jobbene våre

En novemberkveld i 2013 så Unni og John Magne en annonse på Finn.no som skulle endre alt.

LIVSENDRING: Unni og John Magne tok sjansen og fulgte drømmen. Det skulle vise seg å bli et eventyr. Foto: Karoline Pettersen
LIVSENDRING: Unni og John Magne tok sjansen og fulgte drømmen. Det skulle vise seg å bli et eventyr. Foto: Karoline Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Du kan ta på deg denne og sette deg bak glasset der, sier John Magne Birkeland med stavangerdialekt og rekker meg redningsvesten.

Vi er på vei over i båt til Grøtøya, og midt i stormen løyer vinden og sola titter frem mellom haglskurene.

Magne Birkeland ser ikke akkurat ut som en eier av noe «boutique hotell» der han i regattadress hjelper meg over i båten som skal ta oss ut til Villa Haugen. Men driver man hotell på en øy i Nord-Norge, må man kle seg etter været og ikke stillingstittelen.

Turen over er kort, for det ligger ikke langt fra fastlandet- Nordskot i Steigen. Grøtøy er dessuten siste i rekken av tre øyer med turistvirksomhet her og villaen kan skimtes allerede fra båten.

Kanskje var det et hus som Villa Haugen, Ola Bremnes hadde i tankene da han skrev «Har du fyr». Det er hvert fall den melodien som fester seg i hodet mitt når vi nærmer oss Grøtøy utenfor Nordskot og den vakre, hvite sveitservillaen med de grønne bordkarmene kommer til syne.

- Er det denne båten dere frakter gjester med også?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.