Hjertefred

- Vi trenger å stoppe opp litt og minnes de vi har mistet

- Det er fint å stå sammen med andre i sorgen og kjenne at det lov å snakke om den, lov å gråte, sier Thrude Leirvik, styreleder i Hjertefred.

HJERTEFRED: Denne helgen arrangeres Hjertefred over hele landet. Styreleder Thrude Leirvik mener arrangementet er med på å ufarliggjøre sorg og savn. Foto: Privat
HJERTEFRED: Denne helgen arrangeres Hjertefred over hele landet. Styreleder Thrude Leirvik mener arrangementet er med på å ufarliggjøre sorg og savn. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg tror vi alle har behov for en stille stund. Å stoppe opp litt og minnes de vi har mistet, sier Thrude Leirvik.

Hun er styreleder i den frivillige organisasjonen Hjertefred, som denne søndagen har arrangementer ti forskjellige steder i Norge, fra Kristiansand i sør til Hammerfest i nord. Arrangementene er litt forskjellige fra sted til sted, med musikk, dikt og dans, men utgangspunktet er det samme: Å komme sammen og slutte fred med sorg og savn.

Ved alle arrangementene handler det først og fremst om å lage et fellesskap. Deltakere blir møtt av lys, hjerter og frivillige kledd som engler, som gir ut små lapper eller lykter slik at man kan skrive en hilsen og sende «himmelbrev» til de man har mistet.

- Det er fint å stå der sammen i sorgen, og kjenne at det er lov å snakke om den, at det er lov å gråte. Jeg tror det gjør at man ikke føler seg så alene, sier hun.

Ufarliggjør sorg

Mange familier, ofte flere generasjoner sammen, besøker Hjertefred-arrangementene. Leirvik mener det er en fin måte å ufarliggjøre sorg og savn på også for barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.