Pensjon og jobb

- Vi må ta livet av begrepet «eldre»

- Å bli 60 i dag er noe helt annet enn før. Det eneste som teller i arbeidslivet er om du er frisk og har lyst til å jobbe, sier Kristin Krohn Devold. Hun etterlyser bedre rekruttering av arbeidstakere over 55.

SPREK: Administrerende direktør Kristin Krohn Devold mener eldre arbeidstakere er en oversett ressurs. Selv fylte hun 60 år i sommer. - Jeg er sprekere nå enn da jeg hadde små barn, sier hun. Foto: Privat
SPREK: Administrerende direktør Kristin Krohn Devold mener eldre arbeidstakere er en oversett ressurs. Selv fylte hun 60 år i sommer. - Jeg er sprekere nå enn da jeg hadde små barn, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Hva pokker er «eldre»? Det eneste som teller i arbeidslivet er om du er frisk, og om du har lyst til å jobbe, sier Kristin Krohn Devold.

Den tidligere forsvarsministeren er administrerende direktør i NHO Reiseliv, og har to svært arbeidskrevende pandemi-år bak seg.

- Det har vært som en slags krig, egentlig, sier hun, og uttrykker samtidig lettelse over at det endelig ser ut til å gå mot lysere tider for en hardt presset reiselivsnæring.

- Hvis man skal se etter noe positivt, er det at pandemien avslørte at vi har en stor mangel på arbeidskraft i Norge. Det kom til syne da utenlandske arbeidere ikke fikk komme inn i Norge, og vi plutselig manglet folk i svært mange yrker, blant annet i helsevesenet. Behovet for rekruttering til disse yrkene er stort, og det er bra at vi nå kan gjøre noe med det, sier hun.

Savner kollegaer

En annen positiv følge av pandemien, mener hun, er at vi som samfunn har oppdaget verdien av det sosiale livet på arbeidsplassen.

- På et samfunnsnivå har vi sett at vi taper folkehelse på stengte kontorer, skoler, barnehager, restauranter og kulturtilbud. I tillegg tror jeg mange har kjent på det for egen del, at de savner kollegaene sine og det å komme seg på jobb om morgenen. Kanskje det har fått mange til å tenke at livet som pensjonist ikke er så attraktivt likevel, og at de vil jobbe så lenge de kan, sier hun.

- Eldre arbeidstakere er en ressurs

I sommer fylte Kristin Krohn Devold 60 år, og feiret dagen med en topptur opp fjellet Slogen i Sunnmørsalpene sammen med familie, barn og gode venner. Den tidligere generalsekretæren i Den norske turistforeningen er fortsatt sprek og trives best på fjelltur.

- Å bli 60 år i dag er noe helt annet enn det var før. De aller fleste nordmenn over 55 er spreke, og mange av dem er sprekere enn de var da de var 40. Selv var jeg i aller dårligst form da jeg hadde små barn, fordi jeg måtte sette meg selv i bakerste rekke, forteller hun.

Hun mener både NAV og arbeidsgivere må bli flinkere til å se på eldre arbeidstakere som en ressurs, og legge vekk tanken om at de uansett snart skal gå av med pensjon og derfor ikke er så nyttige.

- Det er mange fordeler med å ansette folk over 55. De har gjerne mye erfaring og kommer derfor raskt til nytte i stillingen, mens yngre ansatte kan trenge mer opplæring. I tillegg er de ofte ferdige med sykefravær grunnet små barn og ikke er bundet av å måtte hente på SFO eller i barnehagen. Det er også viktig å ha noen i bedriften som husker hvordan ting ble gjort tidligere. En sunn bedrift har plass til folk i alle aldre, sier Krohn Devold.

Ansetter ikke eldre

Den største samfunnsutfordringen vi står overfor i årene som kommer, er mangel på arbeidskraft, mener hun. Da er det ikke logisk at friske eldre tvinges til å pensjonere seg før de ønsker det selv, eller at arbeidsgivere utelukker store rekrutteringsgrupper kun på grunn av alder.

En undersøkelse fra 2021 viste at norske arbeidsgivere i stor grad foretrekker å ansette yngre enn eldre arbeidstakere, til tross for at de ønsker å ansette folk med erfaring.

Som jobbsøker anses du også som «utgått på dato» lenge før du når pensjonsalder, ifølge den samme undersøkelsen. Særlig i privat sektor. Har du fylt 56 år, anses du som «eldre» av de som skal ansette deg. Har du fylt 58 år, oppgir de spurte lederne at de vil nøle med å innkalle deg til intervju.

- I enhver bransje eller bedrift som klager over mangel på folk bør man spørre dem hva de har gjort for å rekruttere folk i alderen 55+. Det er den største arbeidskraftreserven vi har, sier Krohn Devold.

30 år som pensjonist?

Wenche Halsen er seksjonssjef i Helsedirektoratet og leder for Senteret for et aldersvennlig Norge. Hun mener alder ikke skal kunne definere en jobbsøker.

- Har du de riktige kvalifikasjonene, må du bli kalt inn til jobbintervju på lik linje med de andre som er kvalifisert – uavhengig av alder. Er du 58 år og søker ny jobb, har du sikkert en ambisjon om å jobbe ti-tolv år til. Dermed får arbeidsgiver en stødig og erfaren medarbeider som har tenkt å bli en stund, sier hun.

Hun tror ikke at eldre generelt blir sett på som et problem i arbeidslivet, men mener at holdningene til den eldste arbeidstakergruppen må endres.

- Dessverre er det ofte slik at de eldste er de som først får tilbud om de såkalte frivillige pakkene når det skal omorganiseres og nedbemannes. Mange opplever at det er vanskelig å takke nei, og slutter kanskje mot sin vilje. Vi er friskere og lever lenger enn før, og mange lever 30 år som pensjonister. En tredel av livet som pensjonist er ikke bærekraftig, sier Halsen.

- Ulovlig å sortere etter alder

Kari Østerud er direktør i Senter for seniorpolitikk. Hun påpeker at vi i Norge har ganske høy seniorsysselsetting sammenlignet med en del andre land i Europa, men også Østerud trekker fram at det er vanskelig for eldre arbeidstakere å få ny jobb. Det er heller ikke uvanlig at bedrifter nedbemanner ved å gi tilbud om sluttpakke til eldre arbeidstakere, eller signaliserer at nedbemanningen skal skje ved såkalt «naturlig avgang», forteller hun.

- Naturlig avgang føles nok veldig unaturlig for mange, og slike sluttpakker er en veldig gammeldags måte å tenke på. Det innebærer en voldsom undervurdering av en stor gruppe medarbeidere, sier Østerud oppgitt.

- Vi må slutte å sortere folk etter alder. Det er like ulovlig å sortere etter alder som det er å sortere etter hudfarge eller kjønn, sier hun.

Østerud ønsker ingen heving av pensjonsalderen, og tror ikke det er rundt reglene for pensjonsalder at det egentlige slaget står.

- Det er mange ulike faktorer som påvirker valget om å pensjonere seg eller fortsette å jobbe, men mye av det handler om forhold på arbeidsplassen. Folk må føle at de har ledere som satser på dem, uansett alder, sier hun.

Bedre helse av å jobbe

Kristin Krohn Devold vil heller ikke ta til orde for å heve pensjonsalderen, men mener Norge kan beholde retten til pensjon ved 67 års alder samtidig som vi oppmuntrer de som ønsker det til å jobbe lenger.

- Jeg synes også arbeidsgiver skal ha mulighet til å flytte en 70-åring over i en annen stilling ved behov, men jeg synes det er helt feil at spreke folk som ønsker å jobbe, ikke får lov. Mitt ønske er at folk skal få jobbe mye lenger enn til de er 72, sier hun.

Å fortsette å jobbe har for mange også en helsebringende effekt. Man fortsetter å utfordre hjernen, man har noe å gå til, og for mange er jobben også en viktig kilde til sosialt liv. Blant annet har forskning vist at mangel på sosial kontakt er en viktig risikofaktor for å utvikle demens.

- Da Folketrygden kom, var pensjonsalderen 67 år og gjennomsnittlig levealder 74 år. Nå lever vi 20 år lenger, men blir pensjonister like tidlig. Vi skal ikke tvinge folk til å jobbe lenger, men vi må la de som ønsker det få lov, uten at de skal straffes for det økonomisk senere, sier hun.

Meningsfylt arbeid

Selv har hun ingen planer om å pensjonere seg før det blir nødvendig.

- For meg er det veldig meningsfylt å ha en interessant jobb. Jeg forventer ikke å være administrerende direktør når jeg er 70, men så lenge jeg er frisk kommer jeg til å jobbe 100 prosent. Faren min jobbet til han var 74 og moren min ble valgt inn i bystyret da hun var over 80. Jeg håper det vil være bruk for kunnskapen, erfaringen og arbeidskraften min så lenge som mulig, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.