Sy egne klær

- Vi må få tilbake respekten for godt håndverk

Da Symesterskapet-deltaker Gro Marwold (62) oppdaget at klesskapet hennes var fullt uten at hun hadde noe å ha på seg, innførte hun ett års shoppestopp. - Å sy egne klær gir mye mer glede enn å kjøpe dem, sier hun.

SKREDDERSYDD: Det var mormoren hennes som lærte Gro Marwold å sy. Nå syr hun store deler av sin egen garderobe. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
SKREDDERSYDD: Det var mormoren hennes som lærte Gro Marwold å sy. Nå syr hun store deler av sin egen garderobe. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Når jeg syr, glemmer jeg tid og sted. Jeg kan bli helt oppslukt, det er som et slags fristed for meg, sier Gro Marwold (62).

Du har kanskje sett henne i tv-programmet Symesterskapet på NRK, der hun har fått ros av dommerne for sine presise sømmer og gode sykunnskaper.

Inspirert av mormor

Syinteressen startet allerede da hun var barn, og det var mormoren hennes som bragte den med seg hjem til henne - bokstavelig talt.

- Mormor var sømmerske, og hun sydde fine kjoler med sløyfer på til meg og de to søstrene mine. Når de var nesten ferdige, kom mormor hjem til oss for å sy i de siste knappene og legge opp kjolekanten i riktig lengde, og så satt jeg ved siden av henne og så på mens hun forklarte hva hun gjorde og hvordan. Hun var den som inspirerte meg til å prøve å sy selv, forteller Gro.

Da hun kom i slutten av tenårene skjønte hun fort at det å kunne sy selv var en stor fordel dersom hun ville at bukser og jakker skulle passe - høyden hennes stoppet nemlig på 154 cm, og som en typisk «petit» størrelse var klesutvalget i Norge ikke så stort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.