- Vi har arvet ideen om at kvinner er en bruksting

- Jeg nekter å skamme meg for noe som er helt naturlig, sier Dora Thorhallsdottir (48). I stedet for skam, har hun laget et standupshow om vår tids siste tabu: Overgangsalderen.

ABSURD: Overgangsalderen assosieres både med skam, tabu og noe lett patetisk, mener Dora Thorhallsdottir. Selv har hun valgt å gjøre det om til et standupshow. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ABSURD: Overgangsalderen assosieres både med skam, tabu og noe lett patetisk, mener Dora Thorhallsdottir. Selv har hun valgt å gjøre det om til et standupshow. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Det er helt sprøtt. Overgangsalderen er noe annenhver nordmann skal gjennom, men vi vet nesten ingenting om den!

Dora Thorhallsdottir er en blanding av oppgitt, forbauset, lattermild og irritert. For hva i all verden er det vi driver med? Hvorfor har vi mennesker gjort det skambelagt å gå gjennom en på alle måter naturlig prosess?

- Vi forbereder ungene våre på puberteten fra de er åtte-ni år, og snakker om hormonkaos og forandringer i både kropp og psyke slik at alle vet nøyaktig hva som kommer til å skje og hvorfor. Men så, med hormonkjør nummer to, har vi klart å gjøre det til et skamfullt ensomhetsprosjekt der kvinner må google symptomer som om de har en sær sykdom. Det er faktisk sjukt absurd, fnyser Thorhallsdottir.

Mange kvinner vet ikke hva symptomene på overgangsalderen er, forteller ekspertene. Les mer om de tidlige tegnene her:

The Age

Komikeren og relasjonsterapeuten tilhørte selv de uvitende massene, inntil hun i 2017 hadde skrevet ferdig standupshowet «Familiegreier» og begynte å tenke på hva som kunne være temaet for det neste. Fire år er vanlig intervall mellom slike show her til lands, og litt kjapp hoderegning tilsa at kalenderen da ville vise 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.