Valérie Perrin: - Døden er blitt tabu

Forfatteren av romansensasjonen «Å vanne blomster om kvelden» mener vi forholder oss for lite til døden i dagens samfunn. Kanskje er det nettopp derfor boka hennes om gravlundvokteren Violette rører anmelderne til tårer i land etter land?

BESTSELGER: Romanen «Å vanne blomster om kvelden», om den omsorgsfulle gravlundvokteren Violette, har solgt mer enn en million eksemplarer i Frankrike, og har ligget på den norske bestselgerlista siden den kom ut i januar. - Violette er blitt min beskyttende engel, sier forfatter Valérie Perrin. Foto: Marit O. Bromark
BESTSELGER: Romanen «Å vanne blomster om kvelden», om den omsorgsfulle gravlundvokteren Violette, har solgt mer enn en million eksemplarer i Frankrike, og har ligget på den norske bestselgerlista siden den kom ut i januar. - Violette er blitt min beskyttende engel, sier forfatter Valérie Perrin. Foto: Marit O. Bromark Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi er like redde for å bli gamle som vi er for å dø, men jeg tror ikke vi kan snakke om døden uten samtidig å snakke om livet.

Det sier Valérie Perrin, den franske forfatteren av en av de største boksensasjonene Europa har sett de siste årene: Romanen Å vanne blomster om kvelden.

I hjemlandet Frankrike har den solgt mer enn en million eksemplarer. I Italia ble boka den store «lockdown-romanen» i 2020, der en anmelder utropte den til «verdens vakreste bok». Her i Norge kom den ut i norsk oversettelse i januar 2022, og ble møtt av jublende anmeldelser. Dagbladets anmelder ga boka terningkast seks, men ville gladelig gitt en sjuer om det var mulig. Stavanger Aftenblad mente den fortjente en million lesere i Norge også, mens bransjenettsiden Bok 365 kalte den et mesterverk. Boka har tronet øverst på bestselgerlistene i uke etter uke siden den kom ut på norsk i januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.