Unni Lindell om sin nye roman: - Tror kvinner som har opplevd vold vil kjenne seg igjen

I Lindells nye roman, Fremmedlegeme, har kvinner søkt tilflukt fra sine voldelige menn på en idyllisk, gammel jordbærgård. Men det er noe som ikke stemmer med den hyggelige damen som driver stedet.

MÅ HA EN BETYDNING: Unni Lindell liker å lage eventyr med mørke undertoner for voksne. Det gir henne også muligheten til å si noe om samfunnsaktuelle problemer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MÅ HA EN BETYDNING: Unni Lindell liker å lage eventyr med mørke undertoner for voksne. Det gir henne også muligheten til å si noe om samfunnsaktuelle problemer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg er ikke uthvilt, men lykkelig.

Unni Lindell snakker om sommeren med fire barnebarn mellom 5 og 11 år som kaller henne «Nunne». Hele storfamilien har vært på hytta på sørlandet og Unni, som mange ganger har snakket om hvor mye hun hater å trene, har lekt, hoppet, løpt, lekt butikk og deltatt i sverdkamp.

- Jeg som ikke trener ellers har gått ned mange kilo, sier hun mens hun knuser en potet med gaffelen.

- Jeg får ingen energi av barnebarna. Tvert i mot. Det er nok de som får ekstra energi av meg. Og det trenger de virkelig ikke.

Unni Lindell går rett fra sommerferie med barnebarn til intens promotering av sin nye, mørke krimroman Fremmedlegeme.

På Kaffistova i Oslo er klokka nesten ett. Lindell har kommet rett fra NRK-programmet Drivkraft og fått kjøttkaker i brun saus, ertestuing og poteter.

- Det krever mye å snakke i en time. Jeg vet det er tidlig på dagen, men jeg synes det er så godt med god middag. Jeg kunne ha spist tre middager om dagen. Jeg har så høy forbrenning. Mannen min sier at han hører det brenner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.