Dorulldukker

Toalettets dronning er tilbake

I 40 år regjerte hun baderommet og voktet toalettets aller helligste skatt, før hun forsvant inn i historiens glemsel. Nå kan hun være i ferd med å gjenerobre tronen.

MAJESTETISK: I nærmere 40 år regjerte hun baderommet i hele den vestlige verden. Nå kan hun være i ferd med å gjøre et lite comeback. Foto: Mona Ellefsen/Hekleguri
MAJESTETISK: I nærmere 40 år regjerte hun baderommet i hele den vestlige verden. Nå kan hun være i ferd med å gjøre et lite comeback. Foto: Mona Ellefsen/Hekleguri Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En gang i tiden var hun selve dronningen av ethvert baderom. I hjemmeheklet bløtkakekjole med silkebånd og rysjer sto hun der, stille, tålmodig og verdig, som en slags toalettets majestet, og voktet en skjult skatt under kjolen: En ekstra rull med dopapir.

Dorulldukken. Hun var fargerik, kysekledt, blondebehengt og på alle måter nydelig, syntes vi. En drøm i heklet pastell, med bevegelige plastarmer og nylonhår. De heldige hadde flere, en hel liten dronningfamilie kunne stå pent dandert på en hylle over do. Sukk.

Regentens fall

Men som historien gang på gang har vist: Majesteter kan falle av tronen. Og en eller annen gang, kanskje i starten av 1990-tallet, forsvant hun. Toalettets dronning abdiserte. Hvor ble hun av?

Tja. Først havnet hun antagelig innerst i skapet. Deretter i en kasse på loftet. Så ble hun sendt til det lokale loppemarkedet, der hun, hvis hun var heldig, ble plukket opp av støvet av nostalgiske samlere og reddet fra nysgjerrige barnehender og den visse død.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.