- Sykehuset som ga meg livet tilbake, tok livet til min datter

– Jeg har tenkt så mange ganger på hvor urettferdig det er at jeg fikk livet i gave, mens livet ble tatt fra min datter, få dager etter at hun hadde født sitt første barn, sier Jan-Erik Sverre (77).

FAR OG DATTER: - Karen og jeg var veldig like, med mange av de samme interessene, sier Jan-Erik Sverre. Etter at datteren døde i barsel i 2014, har han engasjert seg i blant annet pasientsikkerhet og bemanningsstabilitet ved norske sykehus. Foto: Privat
FAR OG DATTER: - Karen og jeg var veldig like, med mange av de samme interessene, sier Jan-Erik Sverre. Etter at datteren døde i barsel i 2014, har han engasjert seg i blant annet pasientsikkerhet og bemanningsstabilitet ved norske sykehus. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I september 2014 skulle den da 69 år gamle skipsingeniøren endelig undersøkes om han var i fysisk og psykisk forfatning til å kunne få en hjertetransplantasjon. Fire år tidligere hadde han fått hjertestans, og ble utrustet med hjertestarter og pacemaker. Problemet var at han hadde en arvelig sykdom etter sin far – et voksende hjerte. Egentlig var han for gammel til å bli vurdert en hjertetransplantasjon, men legen hans på Haukeland Universitetssykehus ga seg ikke før Jan-Erik Sverre i det minste ble grundig utredet og vurdert for en sånn mulighet.

– Samtidig skulle min datter Karen føde sitt første barn. Hun var 31 år, frisk og sporty, og hadde heller ingen problemer i svangerskapet. Alt så bra ut. Aksel kom til verden 4. september, forteller Jan-Erik Sverre.

Karen var sliten etter fødselen, og orket ikke besøk på Rikshospitalet. Så fikk hun smerter og feber, og ga uttrykk for at hun var redd for å dø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.