Paralympics 2021

Stjerneskudd i voksen alder

Heidi (48) levde et vanlig liv med mann og barn. En tur til Beitostølen forandret alt. Nå representerer hun Norge under Paralympics i Tokyo.

TOPPIDRETTSUTØVER SOM VOKSEN: Heidi gikk fra et vanlig familieliv til å trene 20-25 timer i uka. Under Paralympics i Tokyo som går av stabelen 24. august representerer hun Norge i paraskyting. Foto: NTB
TOPPIDRETTSUTØVER SOM VOKSEN: Heidi gikk fra et vanlig familieliv til å trene 20-25 timer i uka. Under Paralympics i Tokyo som går av stabelen 24. august representerer hun Norge i paraskyting. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bak en barneskole på Kløfta i Ullensaker er to personer på vei inn i skyteanlegget i Alfhallen. Heidi Sørlie-Rogne og assistent Aleksander Teisrud skal i gang med ukas siste treningsøkt før helgen: fire timer skyting med en matpakke midtveis. Hun får hjelp til å lade rifla, og den spesialsydde skytterjakken i turkis skinn og stiv hvit canvas zippes på. Omsider rulles stolen bort til standplass. Plutselig blir det helt stille: Heidi er klar for å skyte.

- Jeg trener mellom 20-25 timer i uka med både fysisk og mental trening. For meg betyr det trening hver dag, men jeg prøver å ha én dag i helgen fri. På en vanlig dag er jeg i hallen fra klokken halv ni om morgenen og til midt ut på ettermiddagen. Når jeg kommer hjem spiser jeg middag, og så blir det gjerne en runde med mental trening før jeg legger meg, forteller hun.

48-åringen fra Rælingen er til daglig jurist i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon. Hun er født med Charcot-Marie-Tooths sykdom; en sjelden og arvelig muskelsykdom som rammer nervene i kroppen, armer og bein. Det betyr at muskelsvekkelse og tretthet er vanlige symptomer. Fordi sykdommen utvikler seg langsomt, begynte Heidi først med rullestol i slutten av 20-årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.