Stephen fridde fra korona-respiratoren

Stephen Fu fikk korona og tilbrakte 104 dager på sykehus. Fra respiratoren mimet Stephen til kjæresten Elisabeth: «Vil du gifte deg med meg?»

FRIDDE FRA SYKESENGEN: Etter å ha blitt alvorlig syk av korona lå Stephen Vu 54 dager i koma. Etter et par dager i våken tilstand fridde han til sin Elisabeth, og i desember i fjor ble de mann og kone. Foto: Privat
FRIDDE FRA SYKESENGEN: Etter å ha blitt alvorlig syk av korona lå Stephen Vu 54 dager i koma. Etter et par dager i våken tilstand fridde han til sin Elisabeth, og i desember i fjor ble de mann og kone. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Elisabeth Benoninsen Fu og Stephen Fu møttes gjennom en felles venn, og de var venner i noen år før de fikk øynene opp for hverandre og ble kjærester for seks år siden. De har vært samboere over fem år, og i forfjor bygde de en ny enebolig som de fikk nyte i seks måneder, før Stephen ble smittet av korona og ble alvorlig syk.

– Stephen kjørte selv hjem fra en reise da han begynte å føle seg dårlig. Han kom hjem tidlig på kvelden torsdag 25. februar 2021, og vi kjørte rett på legevakten, forteller Elisabeth og fortsetter:

– De tok koronatest, men ga også signaler om at det kunne være lungebetennelse. Stephen ble derfor sendt hjem med antibiotika.

Stephen forteller at han ikke følte seg bedre dagen etter. Rundt midnatt natt til lørdag ble han oppringt av smittesporingsteamet og informert om positiv koronatest. Paret hadde mange ganger tidligere snakket om hva som kunne skje hvis de ble smittet og alvorlig syke. Nå var de der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.