– Skjebnen førte oss sammen igjen

På ungdomsskolen svermet Trond og Karin for hverandre, og han husket henne som jenta med de pene øynene. 43 år senere møttes de igjen – og fant kjærligheten med hverandre.

LYKKE: Karin trodde ikke lenger på kjærligheten slik den omtales i bøker og på film. Det var helt til hun opplevde den selv. Foto: Morten Eik
LYKKE: Karin trodde ikke lenger på kjærligheten slik den omtales i bøker og på film. Det var helt til hun opplevde den selv. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg tenker alltid at ting skjer for en spesiell grunn, sier Karin Brattbakken (61). Så at hun og Trond Mathisen (62) skulle møtes igjen etter så mange år, var nok skjebnebestemt, er de begge enige om.

På midten av 70-tallet gikk de på samme ungdomsskole i Fetsund på Romerike. Selv om de ikke snakket så mye sammen den gangen, ble nok begge litt sjarmert av den andre. Karin husker den ett år eldre Trond som litt rampete, med glimt i øyet. Trond på sin side husker Karin som jenta med de pene øynene. På den tiden var hun litt beskjeden og kikket vekk når han prøvde å få øyekontakt, men han husker godt at han svermet for denne jenta, som gikk i klassen til hans yngre bror.

Lykketreff på nettet

Da skoleklokka ringte for siste gang og tiden på ungdomsskolen var over, skiltes deres veier ad. Trond og Karin ble etablert og fikk barn på hver sin kant, og det skulle gå 43 år før de så hverandre igjen. Det startet med at Trond satt en kveld og søkte etter gamle klasse- kamerater på Facebook. Karins navn dukket opp, og han sendte henne en venneforespørsel. Slik begynte ballen å rulle.

Karin var ute på byen med venner da venneforespørselen tikket inn. Hun ble mildt sagt overrasket, men veldig glad – og husket med en gang den sjarmerende fyren fra ungdomstiden.

Gjennom årenes løp hadde livssituasjonen deres endret seg. Trond hadde vært singel i 2–3 år da de møttes, mens Karin hadde vært alenemor i mange år.Det ble til at de stadig kommenterte hverandres innlegg på Facebook, og Karin tillot seg å få sommerfugler i magen når hun tenkte på ham som hun hadde beundret litt på avstand i ungdomstiden.

Et par uker senere tok hun mot til seg og spurte om de heller skulle ringes – og dermed var det gjort. Skravla gikk, om «gamle dager og alt mulig». Trond sier han aldri har vært en type som liker å prate i telefonen. Men det endret seg da han traff Karin. De ringte hverandre flere ganger om dagen, og pratet flere timer i telefonen hver dag.

Stort øyeblikk

Det første møtet ble avtalt, og spenningen var stor. De skulle møtes hjemme hos Karin, som bodde på Gol i Hallingdal på den tiden. Hun skulle servere rakfisk og akevitt. Da Trond kom kjørende, sto Karin og tittet i døråpningen.

– Spenningsnivået var høyt hos begge, for vi hadde jo forandret oss en god del siden sist vi så hverandre, poengterer Trond.

Kjemien var likevel god fra første stund, og alt føltes veldig naturlig. Trond ga Karin en bjørneklem, og så kysset han henne på munnen.

– Da var det gjort. Det sa bare klikk mellom oss, forteller Trond, og får et bekreftende smil fra kjæresten.

Begge sier at de så igjen den samme personen som de husket fra ungdomstiden, selv om man jo endrer seg en del fysisk gjennom årenes løp.

– Det hele føltes bare veldig riktig, og samtidig veldig spennende, sier Karin.

Da Trond skulle reise hjem igjen ved helgens slutt, sa hun: «Du kan godt legge igjen tannbørsten din, det gjør ikke noe det».

Helgen etter skulle Karin reise til hjemtraktene for å feire jul med familien. Trond ble invitert med på selskap andre juledag – og dermed ble han introdusert for hennes familie bare en uke etter deres første «date».

– Jeg var jo litt spent, spesielt da jeg skulle hilse på sønnen hennes. Men alle tok meg veldig godt imot, sier Trond.

De bestemte seg så for å feire nyttårsaften hos Karin på Gol, og koste seg veldig i hverandres selskap. Om kvelden ringte broren til Trond, han som hadde gått i klasse med Karin. «Er det virkelig deg, Karin? Jeg elsker at du er blitt sammen med broren min!» utbrøt han.

Romantisk frieri

Dagen etter nyttårsaften skulle Trond reise hjem til Aurskog, og begge husker at det føltes ille å bli adskilt igjen. Ekte kjærlighet hadde oppstått mellom de to. Da de bodde på ulike steder, var det eneste de tenkte på: «Når kan vi sees igjen?».

Og nå har de vært et par i seks år. Fra det første møtet og til Trond fridde i 2016, gikk det bare to måneder. Han gikk ned på kne på nyttårsaften, og sier det føltes helt naturlig å fri allerede da.

– Dette er helt riktig, tenkte jeg bare. Jeg falt for hele vesenet til Karin, og ikke minst smilet hennes, sier Trond og kikker bort på sin utkårede.

Karin hadde egentlig tenkt at bryllup ikke var det viktigste.

– Men nå hadde jeg funnet ut at det faktisk finnes slike menn som du leser om i bøker og ser på film. Trond er verdens snilleste mann, og han skjemmer meg bort så til de grader. Det er aldri nei i hans munn. Vi er også veldig like som personer, sier Karin, som ikke hadde så god erfaring med menn fra tidligere.

LETTE IKKE: Ingen av dem var på leting etter en partner da de møttes. – Jeg har alltid sagt at «skjer det, så skjer det.» Er det en mann der ute til meg, så kommer han, sier Karin. Foto: Morten Eik
LETTE IKKE: Ingen av dem var på leting etter en partner da de møttes. – Jeg har alltid sagt at «skjer det, så skjer det.» Er det en mann der ute til meg, så kommer han, sier Karin. Foto: Morten Eik Vis mer

Sommeren 2017 sa Karin opp jobben sin på Gol, og flyttet inn hos Trond i Aurskog.

– Leiligheten hans var en ungkarsbule på den tiden, og det var sparsomt møblert. Han hadde konsentrert seg om å jobbe, spille golf og se sport på TV, ler hun.

Så hun har nok endret en del på interiøret, for å gjøre stedet om til deres felles hjem. Slik det framstår i dag, er hjemmet både ujålete og riktig så hjemmekoselig.

Den store dagen

Sommeren 2019 ble det bryllup – og feiringen foregikk i originale former, på golfbanen i Aurskog. Det var Karins idé at de giftet seg akkurat der. Hun hadde, om hun en gang skulle gifte seg, en drøm om å stå brud i en blomstereng.

– Men i og med at vi har dette fine anlegget i nærområdet, så tenkte jeg at det var en god idé, sier Karin, som ankom vielsesstedet i en pyntet golfbil.

Vielsen ble utført i regi av Holistisk Forbund, og tjue familiemedlemmer deltok på bryllupsmiddagen. Begge er utrolig takknemlige for at de er blitt så godt mottatt av hverandres familier og barn. Trond er tobarnsfar med to barnebarn, mens Karin har ett barn og ett barnebarn.

– Familien min sier at jeg har funnet en bra mann. «Du har det godt, vi ser det på hele deg», sier de. Sønnen min er sjeleglad, og han og Trond er blitt kompiser, sier Karin fornøyd.

Golf var det egentlig Trond som drev med, men nå er det blitt en felles interesse for dem begge. Karin tenkte først at dette ikke var noe for henne – men så ble hun med på banen en dag, og traff på en veldig inkluderende gjeng med golfere. Så da begynte hun like godt selv også. Paret har også flere felles interesser. Begge er glade i fiske og fjellturer, og de liker godt å reise. Men de passer også på å ha egentid, og mener de har godt av å være litt fra hverandre også.

Moden kjærlighet

Men hvordan føles det så å ha truffet kjærligheten i godt voksen alder?

– Det anbefales! Det å treffe den rette gjør noe med deg. Alt stemmer i livet mitt nå – dagene flyter og hverdagen er mye enklere, sier Trond.

– I denne livsfasen er man godt voksen og føler seg sikrere i sine valg. Vi er ferdige med å oppdra barn, og har mer tid til hverandre. Det føles så godt å ha funnet kjærligheten, sier Karin takknemlig.

Om styrkene ved forholdet sier de at de ikke er redde for å vise følelser, og begge klarer å være seg selv fullt og helt.

– Vi gjør hverandre gode og sterke, og vi utfyller hverandre, sier Karin.

– Vi fleiper også mye, og vi tør å være barnslige sammen. Vi har det moro hele tida, vi, sier Trond. Det er mye latter og smil dem imellom, og de er varme og utadvendte mennesker.

– Å bli forelsket i voksen alder, er det annerledes enn da man var ung?

– Tja, det er på mange måter også litt likt. Jeg følte meg som en fjortis da vi møttes, med sommerfugler i magen. Samtidig fikk jeg den «endelig-følelsen», at nå falt brikkene omsider på plass, sier Karin.

Hverdagsromantikk

Begge er likevel kjent med de utfordringer som kan oppstå når to ulike individer skal leve sammen, og etablere et nytt forhold i voksen alder.

– Ethvert menneske har med seg en bagasje som preger både personlighet og tankemønster. Det skal litt arbeid til for å forstå og anerkjenne hverandres ulikheter, mener Trond.

Snart er det valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, som feires 14. februar. Pleier paret å markere den dagen?

– Vi er ikke så opptatt av slike markeringer, men fokuserer på hverdagsromantikk. Vi sier ofte at vi elsker hverandre, og kysser og tar på hverandre flere ganger om dagen, sier Karin.

De er tydeligvis fortsatt nyforelsket:

– Vi kan nesten ikke gå forbi hverandre uten at vi kysser. Det behøver ikke å være en spesiell dag for romantikk. For kjærligheten mellom oss er der hele tida, sier Trond.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.