Norges Sprekeste

- Skal kroppen fungere når du er 72, så må du bruke den

Da Linda Verde (72) ble spurt om å delta i tv-serien Norges Sprekeste, nølte hun først med å si ja. Så slo konkurranseinstinktet inn.

NORGES SPREKESTE? Linda Verde (72) er en av ti pensjonister som skal konkurrere om tittelen Norges sprekeste på Tv2 i sommer. Foto: TV2
NORGES SPREKESTE? Linda Verde (72) er en av ti pensjonister som skal konkurrere om tittelen Norges sprekeste på Tv2 i sommer. Foto: TV2 Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg følte meg som en trettenåring på feriekoloni!

Linda Verde (72) ler muntert når hun forteller om opplevelsen som deltaker i TV2s nye sommer-reality «Norges sprekeste».

- Vi var tre stykker som delte rom, og vi bare så på hverandre og lo av den galskapen vi hadde blitt med på. Det ble veldig mye latter, forteller Linda.

Men selv om latteren satt løst, var det også beintøff alvor på feriekolonien. Programmet - og de ti deltakerne - har nemlig ett klart mål: Å finne ut hvem som med rette kan kalle seg Norges sprekeste pensjonist.

I realityserien «Norges sprekeste» møter vi ti pensjonister mellom 68 og 77 år som skal konkurrere om å bli «Norges sprekeste». Programleder er Erik Solbakken. Video: TV2 Vis mer

Tøffe konkurranser

Den yngste deltakeren er 68 år gammel, den eldste 77. Flere er tidligere toppidrettsutøvere, andre har holdt på med trening i en eller annen form hele livet. Og tro ikke at det er noe puslete rullatorløp de skal gjennom - tenk heller «Mesternes Mester», men med bare godt voksne deltakere. Mange av konkurransene ville vært tøffe selv for en godt trent 20-åring.

Er man tidligere toppidrettsutøver som Linda, forsvinner ikke konkurranseinstinktet bare fordi man har blitt noen år eldre.

- Jeg har et sterkt konkurranseinstinkt, ja. Jeg er tidligere landslagsutøver i orientering, og har vunnet flere NM og kongepokaler, forteller Linda.

Og hun har ikke gitt seg med verken løping eller konkurranser. Snarere tvert imot: Etter at hun ble pensjonist for seks år siden, bestemte hun seg for å trappe opp og trene enda mer systematisk enn før. Fire dager i uka er hun ute på treningstur, og så langt i år har hun deltatt i seks orienteringsløp.

TIL TOPPS: En av konkurransene innebærer å klatre til topps i et 30 meter høyt tårn. Her er Linda på vei oppover. Foto: TV2
TIL TOPPS: En av konkurransene innebærer å klatre til topps i et 30 meter høyt tårn. Her er Linda på vei oppover. Foto: TV2 Vis mer

Sterke konkurrenter

Likevel, da Tv2 ringte og spurte om hun kunne tenke seg å delta i Norges sprekeste, nølte hun.

- Det hørtes skummelt ut. Ikke konkurransene, men å være på tv og få så mye fokus på meg selv. Tør jeg det? tenkte jeg. Men det er som regel sånn at man angrer mer på det man ikke gjør, enn på det man gjør. Så da hoppet jeg i det.

Hun har ikke angret et sekund. Tvert imot.

- Hadde jeg sagt nei til å være med og så sittet og sett på det på tv, ville jeg angret hele sommeren, sier hun.

Flere av de andre deltakerne har sagt rett ut at de er med for å vinne. Linda er ikke like direkte, men innrømmer at konkurranseinstinktet hennes fortsatt lever i beste velgående.

- Jeg så med en gang at flere av konkurrentene er veldig sterke, og tenkte vel bare at jeg ikke skulle gi meg. Ingen av oss visste hva vi gikk til, konkurransene var hemmelige inntil vi skulle starte, så alt kom veldig overraskende på. Det var bare å være fleksibel, ta alt som det kommer og gjøre mitt beste hele tiden, sier hun.

STYRKEPRØVE: Linda Verde er tidligere toppidrettsutøver i orientering, og løper fortsatt fire ganger i uka. Å løpe med dekk er neppe noe hun gjør i hverdagen, men i konkurransen tar hun utfordringen på strak arm. Foto: TV2
STYRKEPRØVE: Linda Verde er tidligere toppidrettsutøver i orientering, og løper fortsatt fire ganger i uka. Å løpe med dekk er neppe noe hun gjør i hverdagen, men i konkurransen tar hun utfordringen på strak arm. Foto: TV2 Vis mer

- Fortsett å leke!

Uten å røpe for mye, kan vi fortelle at det i hvert fall ikke er noe å si på innsatsen.

- Blir andre imponert over at du er i så god form som 72-åring?

- Noen blir kanskje litt imponert, men i orienteringskretser er dette helt naturlig. Men hadde jeg kuttet ut løpingen i en lengre periode nå, ville jeg blitt stiv og støl og fått masse vondter. Jeg liker at kroppen fungerer, og skal den gjøre det når du er 72 så må du bruke den, sier hun.

Opplevelsen med programmet Norges sprekeste ville hun ikke vært foruten.

- Det har vært fantastisk morsomt. Det er fint å fortsette å leke selv om man er blitt gammel. Inni meg har jeg jo ikke forandret meg noe siden jeg var 25!

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.