Oppskrifter: Inge Skovdal, Julie Hey og Pia Andreassen Foto: Nina Malling/Skovdalnordic.com, Betina Hastoft og Martin Tanggaard
Når vi tenker på påskelam er det gjerne i form av et helt lammelår stekt i ovnen. Men det fins mange vel så god emåter å tilberede lammekjøttet på - også i påska.
Det at vi spiser lam i påska henger smamen med at lammet er et symbol på påskens budskap, nemlig at Jesus ble ofret som et uskyldig lam. Tradisjonelt ofret jødene i førkristen tid lam i påsken og spiste påskemåltid med lam, ifølge NRK. I Norge er dette historisk sett en relativt ny tradisjon, siden den avhenger av å kunne oppbevare kjøttet som ble slaktet om høsten, helt til påske, ifølge forskning.no.
Kanskje er det på tide å ta tradisjonen videre med å prøve ut noen helt nye lammeoppskrifter?
Grillspyd med lam og bulgursalat
(2 porsjoner)
Disse spydene kan også tilberedes i panne eller stekeovn, men smaken blir aller best på grill.
- 2 dl bulgur
- kyllingbuljong
- olivenolje
- 1 sitron
- 1 bunt bladpersille
- salt og pepper
- 2 ss soyasaus
- ½ ts malt spisskummen
- 1–2 fedd hvitløk
- 400 g lammekjøtt i terninger
- 1 gul paprika
- 1 liten squash
- 1 rødløk
- grillspyd av tre eller metall
- 1–1 ½ dl yoghurt naturell
- ev. litt frisk mynte
1. Kok bulguren i buljong etter anvisning på pakken. Rør sammen 2 ss olivenolje og saft av ½ sitron, og vend det inni den nykokte bulguren. Skyll persillen og plukk bladene, vend dem inn i bulguren, og smak til med salt og pepper. La det stå kaldt og trekke.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.