NRK-profil Ole Torp

På rett hylle

Hadde Ole Torp fulgt ungdomsdrømmen, ville han kanskje endt som tungvekter på teaterscenen. Men takket være en sommerjobb som 19-åring, tok livet en helt annen retning.

MANGESIDIG. Ole Torp er en allsidig mann. Opprinnelig hadde han en drøm om å bli skuespiller – men drømmen forble drøm, og journalistikken vant. Fra faren, som var sjømann og krigsseiler, arvet han sin utferdstrang. Foto: Christian Roth Christensen, Dagbladet
MANGESIDIG. Ole Torp er en allsidig mann. Opprinnelig hadde han en drøm om å bli skuespiller – men drømmen forble drøm, og journalistikken vant. Fra faren, som var sjømann og krigsseiler, arvet han sin utferdstrang. Foto: Christian Roth Christensen, Dagbladet Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mye i livet dreier seg om tilfeldigheter – og timing, mener Ole Torp. Den profilerte programlederen og journalisten refererer sågar til et sitat som visstnok skal stamme fra Napoléon Bonaparte: «Selv flinke generaler må ha flaks!» Uansett, flaks eller ei, er det likevel faglig dyktighet og personlige egenskaper som har gjort Ole Torp til en av våre mest solide journalister. Uredd, grundig og etterrettelig – og med snert i replikkene.

Det er også grunn til å tro at oppveksten har gitt ham «drive» og mot. Med en far som var sjømann, trigget det nok også utferdstrangen.

Sommerjobb avgjorde yrkesvalget

Ifølge Ole Torp selv var det likevel en sommerjobb som 18-19-åring i hjembyen Bergen som ble spiren til veivalget, i lokalavisen Bergens Arbeiderblad, nå Bergensavisen. Der skrev han om ungdomspolitikk, rock og husokkupasjoner – og utviklet en journalistisk teft og nerve. I 1977 fikk han jobb i Dagbladet, en avis han lenge hadde drømt om å arbeide for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.