En turnusleges dagbok

– På kort tid skal man forholde seg til Edna (80) med hjertesvikt og Roger (40) med kreft

– Med et Helse-Norge som rister i grunnvollene, tar jeg leseren med i min arbeidshverdag, sier lege Sandra Kristiansen. – Boka er, bokstavelig talt, skrevet ned mellom heseblesende vakter.

NYUTDANNET: Sandra Kristiansen er nettopp ferdig med halvannet år som turnuslege, og skal snart i gang med spesialisering. Hun sier det er enormt givende å være lege, men til tider slitsomt, spesielt på grunn av for lite tid til hver pasient. Mellom heseblesende vakter, har Sandra Kristiansen skrevet dagbok fra hverdagen som turnuslege. Boken kommer ut i midten av april. Foto: Privat
NYUTDANNET: Sandra Kristiansen er nettopp ferdig med halvannet år som turnuslege, og skal snart i gang med spesialisering. Hun sier det er enormt givende å være lege, men til tider slitsomt, spesielt på grunn av for lite tid til hver pasient. Mellom heseblesende vakter, har Sandra Kristiansen skrevet dagbok fra hverdagen som turnuslege. Boken kommer ut i midten av april. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sandra Kristiansen har alltid skrevet dagbok, og boka «En turnusleges hverdag» er basert på hennes dagbok gjennom 1,5 år som turnuslege. Taushetsplikten er godt ivaretatt; alle navn, både på pasienter og kolleger, samt hendelser og andre gjenkjennbare detaljer, er endret.

– Det er et privilegium å få lov til å vise frem legeyrket fra innsiden, sett gjennom mine øyne. I boka deler jeg hvordan det er å være en fersk lege i møte med liv og død, pasienter, helsevesenet og elleville arbeidstider, sier Sandra.

– Jeg ønsker også å formidle en kjærlighet til legeyrket, som jeg opplever som enormt givende.

Et vandrende enmannsshow

Sandra er 33 år. Hun er opprinnelig fra Tromsø og bor nå i Tønsberg med mann og barn. For øyeblikket er hun i foreldrepermisjon med minstemann, snart begynner hun i spesialisering i indremedisin.

– Legeyrket er kanskje et litt myteomspunnet yrke, samtidig som man gjerne føler man "kjenner typen". I boka prøver jeg å forklare hvordan det egentlig er å være lege. Dette oppleves selvfølgelig ulikt fra person til person, jeg kan kun gå ut fra mine egne opplevelser, sier Sandra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.