Ofre for en ondskapsfull plan

Da Lesley og Trevor ble funnet døde i en garasje mente politiet at de hadde inngått en selvmordspakt. Ikke før 20 år senere kom sannheten for en dag.

FUNNET DØDE: Lesley Howell og Trevor Buchanans etterlatte måtte vente i mange år på sannheten.
FUNNET DØDE: Lesley Howell og Trevor Buchanans etterlatte måtte vente i mange år på sannheten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En maimorgen i 1991 ble to personer funnet døde i en garasje i det lille nordirske kunstnersamfunnet Castlerock. De døde, politimannen Trevor Buchanan (32) og Lesley Howell (31), var gift på hvert sitt hold. Etter scenen i garasjen å dømme, hadde de bestemt seg for å forlate sitt jordiske liv sammen: Trevor satt i forsetet, Lesley bak. Lesley hadde bilder av barna sine rundt seg og øretelefoner på hodet.

Lesley hadde vært deprimert. Faren hennes hadde gått bort mindre enn to uker tidligere, og mannen hennes, Colin, hadde hatt et forhold til en annen.

Kvinnen Colin hadde hatt et forhold til, Hazel, het Buchanan til etternavn. Hun var gift med Trevor. Og det sviket kunne altså forklare, i politiets øyne, hvorfor paret hadde valgt å forlate livet sammen. Under etterforskningen dukket det også opp et angivelig avskjedsbrev fra Lesley, men Trevors kolleger hadde likevel tungt for å godta at politimannen hadde tatt sitt eget liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.