Ukjent arving

- Noe av det skammeligste som kunne skje en familie, var å få en lausunge

Bjørn Rudolf Madsen ble født i det skjulte i 1929 og gitt bort til en fosterfamilie i Indre Østfold. Åtte år etter hans tragiske dødsfall viser det seg at han var mer ønsket enn han var klar over.

Ukjent Arving: Bjørn Rudolf Madsens liv fikk både en tragisk start - og slutt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Akkurat de familiegreiene ville han aldri prate om.

Kjell Jokobsen bor like ved ulykkesstedet der den tragiske ulykken fant sted i januar 2014: Bilen Bjørn Rudolf Madsen satt i kolliderte med et tog på en planovergang og Madsen omkom.

Også starten på livet til Bjørn Rudolf startet på tragisk vis - da moren Rosa kom til et hjem for enslige, gravide kvinner i 1929, fødte sønnen Bjørn Rudolf - og gav han bort.

Fødehjem for enslige mødre

Ifølge forfatter Bjørn Steinar Meyer var det utbredt med slike hjem i førkrigstiden, og flere av disse lå i nettopp Indre Østfold.

- Noe av det skammeligste som kunne skje en familie, var å få en lausunge, forklarer han Tarjei Strøm, programleder i NRK-programmet Ukjent Arving, som ønsker å spore opp arvinger etter Bjørn Rudolf - mannen som levde enkelt og var en enstøing, men også en skarp, real og fin fyr.

Bjørn Rudolf vokste opp hos fosterfamilien på Slitu og hadde aldri kontakt med sin biologiske familie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.