– Nå vet jeg at jeg er god nok

Randi (52) klarte å snu negative tanker: Ikke før hun ble utbrent, forsto hun at hun måtte ta tak i seg selv. Med god hjelp av samtaleterapi, og ikke minst et skomakeri, har livet tatt en positiv vending.

ØKT SELVTILLIT: Etter at Randi begynte å jobbe som skomaker, har hun fått erfare at jobben hun gjør er mer enn god nok. – Selvtilliten min har vokst på det, sier Randi. Foto: Sverre Chr. Jarild
ØKT SELVTILLIT: Etter at Randi begynte å jobbe som skomaker, har hun fått erfare at jobben hun gjør er mer enn god nok. – Selvtilliten min har vokst på det, sier Randi. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er så godt når livet endelig faller på plass, sier Randi.

Randi Granli vokste opp i en ungeflokk på seks. Lek og moro var det mye av, men det var ikke bare-bare å være én av mange. Det ble med lengselen etter å bli sett for den hun egentlig var, og i stedet ble hun den «vrange og vanskelige». For som de fleste av oss, vokste også Randi inn i mønstre og «sannheter» om seg selv, som satte sperrer i hjulene på det livet hun egentlig ønsket å skape. Det skulle utallige år og mange tøffe tak til, før hun klarte å finne tilbake til et godt selvbilde.

– Kritikken i barndommen gjorde at jeg i årevis trodde jeg var slem. Selv i voksen alder følte jeg at det jeg gjorde aldri var godt nok. Det har vært en kamp å komme dit jeg er nå, men nå vet jeg at jeg er god nok som jeg er, sier Randi.

Uten grenser

Ettersom Randi vokste til, utdannet hun seg til dukkemaker, skomaker og lærer. Hun ble mor til tre og begynte å jobbe som lærer. Randi trivdes godt i lærerjobben, men jo lenger hun jobbet, desto mer altoppslukende ble det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.