Michael Winger: - Jeg er blitt kalt bløffmaker, sjarlatan og drapsmann

Michael Winger forstår at folk er skeptiske til at han hevder å være klarsynt. Fram til han var 25 år gammel trodde han ikke på noe av det selv, heller.

KLARSYNT?: Michael Winger har deltatt i fire sesonger av tv-serien Åndenes makt. Selv trodde han ikke noe på at det fantes klarsynte før han i voksen alder konkluderte med at han selv hadde disse egenskapene. Foto: Thor Lindseth
KLARSYNT?: Michael Winger har deltatt i fire sesonger av tv-serien Åndenes makt. Selv trodde han ikke noe på at det fantes klarsynte før han i voksen alder konkluderte med at han selv hadde disse egenskapene. Foto: Thor Lindseth Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg forstår at folk er skeptiske. Jeg trodde alt bare var tull selv, fram til jeg ble 25 år. Jeg så ikke på «Åndenes makt» heller, fordi jeg syntes det var så teit.

Det sier Michael Winger, selverklært klarsynt og mest kjent fra nettopp tv-serien «Åndenes makt», der han deltok i de fire siste sesongene. Før deltakelsen hadde han vunnet realityserien «Jakten på den 6. sans» i 2011, en tv-konkurranse for påstått synske. Han har bistått etterlatte i flere savnet-saker, og mener å kunne «se» hva som har hendt i flere kriminalsaker.

Men fram til han ble 25, trodde han altså ikke noe på at verken han eller noen andre kunne være klarsynte. I dag er det disse egenskapene han lever av.

- Det er greit å være skeptisk, men man kan fortsatt være respektfull. Jeg er blitt kalt sjarlatan, bløffmaker, sektleder og til og med drapsmann - for hvordan skulle jeg ellers kunne vite hvor de savnede personene var, hvis det ikke var jeg som hadde drept dem?

Negativ spiral

Winger sukker. Det er for mye negativitet og hat i verden, mener han, det blir en negativ spiral som bare øker, i stedet for at vi fokuserer på det positive.

- Det har vært en endring mot mer negativitet, ikke mot meg spesielt, men generelt, mot alt og ingenting. Jeg opplever at mennesker er blitt mer triste, sinte og bitre, kanskje det kommer av redselen for først corona og nå krig og prisstigning. Jeg leser aldri nyheter lenger, jeg aner ikke hvordan det går med krigen i Ukraina, for eksempel. Det er ikke bra for helsa vår å ta inn så mye negativitet.

- Dropper du nyheter for å beskytte deg selv?

- Ja. Jeg har nok elendighet i mitt eget liv til tider, så hvorfor skal jeg ta inn alt annet også? Jeg vil heller gjøre så godt jeg kan for å omgi meg med positivitet, sier han.

Tenker på døden

Han har alltid følt seg annerledes, forteller han, både som barn og som voksen - men det er ikke bare på grunn av de egenskapene han mener gjør ham klarsynt.

- Enkelte av oss er sånn, vi føler at vi ikke helt hører til her.

Han tenker mye, sier han, det har han alltid gjort. Blant annet på meningen med livet. For hva er meningen, egentlig?

- Vi jobber og sliter, men hva er meningen med det? Hva er vitsen? Alt sammen blir borte når vi dør, og til slutt er det ikke lenger noen igjen som husker oss. En dag vil jeg bare være en historie, sier han.

- Tenker du mye på at du en dag skal dø?

- Ja, og det burde andre gjøre også. Hvis vi tenker på at alt blir borte en dag, så blir det viktigere å gjøre det beste ut av det vi har nå. Vi må nyte den tiden vi har her, sier Winger, og fortsetter:

- Veldig mange går på autopilot. De står opp, går på jobb, lager middag, ser på tv, og så legger de seg. De gjør det samme hver eneste dag, uten å tenke noe særlig over det. Det livet vil jeg ikke ha. Jeg må gjøre andre ting.

HJEMSØKT? Michael Winger foran sitt eget hus i Løten, en tidligere skole fra begynnelsen av 1900-tallet, som visstnok er hjemsøkt av en eldre dame. Foto: Thor Lindseth
HJEMSØKT? Michael Winger foran sitt eget hus i Løten, en tidligere skole fra begynnelsen av 1900-tallet, som visstnok er hjemsøkt av en eldre dame. Foto: Thor Lindseth Vis mer

Mirakler

«Andre ting» er foredrag, kurs i klarsynthet, healing, rensing av hjemsøkte hus, reiser til eldgamle pyramider i Bosnia der folk hevder å ha blitt kurert for en rekke sykdommer og plager, og bokskriving. Sju bøker er det blitt, i tillegg til tv-serier og dokumentarfilmen «Jeg ser deg». I tillegg har han bistått i søk etter savnede personer.

- Å jobbe med savnet-saker har vært fint - jeg har gjort alle gratis - men det er ekstremt krevende. Det er så mye negativ energi, jeg må koble meg på minnene til den som er forsvunnet, og det er ofte mye vondt. Jeg blir veldig utbrent og sliten av å jobbe med det, så det gjør jeg ikke så ofte lenger, sier han, og tilføyer:

- Jeg får til ting som andre mener er mirakler. Men jeg er bare et menneske med tanker og følelser jeg også.

Naturlig egenskap

Det er for øvrig ingenting overnaturlig med det han gjør, mener han. Tvert imot er det en naturlig egenskap, en sans vi alle er født med. Noen av oss er bare flinkere til å bruke den enn andre.

- Når du kommer inn i et rom, legger du fort merke til hva slags stemning det er i rommet. Hvordan forklarer vi det? Og hvis du møter en du synes er helt fantastisk og som du blir forelsket i - går det an å bevise? Nei. Vi har bare godtatt at det er sånn, sier Winger.

Han gir et nytt eksempel:

- Mange har opplevd at de har tenkt på en person, kanskje i flere dager, og så, idet de skal ta opp telefonen for å ringe, så ringer den de har tenkt på. Er det en tilfeldighet? Jeg mener at det ikke er det. Tenk på alle foreldre som har følt på seg at noe er galt med barnet. Veldig ofte har de rett, sier han.

- Kan alle lære seg å gjøre det du gjør?

- Ja, alle kan lære det, på samme måte som alle kan lære å synge. Men det betyr ikke at alle synger like pent, eller at alle kan bli profesjonelle sangere. Det vil alltid være noen som har mer talent for det enn andre.

Men verden ville nok vært et bedre sted, tror han, dersom flere lærte seg å utvikle disse egenskapene, og lyttet mer til sansene sine.

- Er du glad for at du har fått dette talentet selv?

- Ja. Men det kan nok hende ungene mine skulle ønske jeg var flinkere til å synge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.