Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Mai er festmåneden framfor noen i Norge, med 17. mai, konfirmasjoner og bryllup på rekke og rad som feststemte perler på en snor. Og hva er vel mer norsk i en slik anledning enn det tradisjonelle kakebordet? Der skal det være kransekake med norske flagg, marsipankake med pynt i norske farger - og Australias nasjonaldessert pavlova.
Pavlova i våre hjerter
På midten av 1990-tallet var det knapt noen som hadde hørt om pavlova i Norge. Marengskaken ble laget i anledning den russiske ballerinaen Anna Pavlovas turné i Australia og New Zealand på 1920-tallet, og de to landene kniver fortsatt om hvem som egentlig fant den opp. Begge har i årevis hatt kaken som nasjonalkake og -dessert, men hvordan i all verden fikk denne kaken fra andre siden av kloden fast plass i den norske 17. mai-feiringen?
- Pavlovaen kom til Norge på 2000-tallet, og ble raskt veldig populær. I mai 2015 var pavlova den mest søkte kaken i Norge, Malaysia og deretter New Zealand og Australia, forteller Annechen Bahr Bugge, sosiolog og matkulturforsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO ved OsloMet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.