Me too-kampanjen

Me too: Hva nå?

Grasrotbevegelsen #metoo slo imot oss som en flodbølge, men hva førte den med seg?

ME TOO: Som skuespiller har Vibeke Løkkeberg opplevd seksuell trakassering fra menn i samme bransje. Foto: NTB
ME TOO: Som skuespiller har Vibeke Løkkeberg opplevd seksuell trakassering fra menn i samme bransje. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Meetoo er en emneknagg og verdensomspennende grasrotkampanje i sosiale medier. Å bruke den forteller at man har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet, eller, som i de fleste tilfeller, støtter andre som har opplevd det samme. Stikk-ordene skal avdekke omfanget av seksuelle overgrep og trakassering mot kvinner i arbeidslivet.

Ifølge Store norske leksikon ble #metoo-begrepet første gang brukt av den amerikanske aktivisten Tarana Burke i 2006, for å rette oppmerksomheten mot omfanget av seksuell misbruk og trakassering, spesielt mot unge, svarte kvinner i lavere økonomiske samfunnsklasser.

I oktober 2017 publiserte The New York Times en reportasje om hvordan den amerikanske filmprodusenten Harvey Weinstein hadde trakassert og forgrepet seg på kvinner over flere tiår. Ti dager senere skrev skuespilleren Alyssa Milano en twitter-melding der hun oppfordret alle kvinner som har opplevd seksuell trakassering eller overgrep til å bruke emneknaggen #metoo i sosiale medier. I løpet av et døgn svarte en halv million mennesker på oppfordringen, og tolv millioner kommentarer ble delt på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.