- Mange lever som om de er bundet fast i båsen

Forfatter Kristin Hauge (63) debuterte først som 60-åring, og er nå ute med sin tredje bok. - Som forfatter er det bare en fordel å ha levd litt, sier hun.

PRODUKTIV: «Teorier om sand» er Kristin Hauges tredje bok, og handlingen finner sted i både Norge og Sudan. - Jeg kunne ikke skrevet denne boka for 20 år siden, sier hun.
PRODUKTIV: «Teorier om sand» er Kristin Hauges tredje bok, og handlingen finner sted i både Norge og Sudan. - Jeg kunne ikke skrevet denne boka for 20 år siden, sier hun. Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For mange av oss skjer det gjerne noe når vi runder 50. En følelse av at livet har satt seg, vi er der vi skal være, snart er det for sent å endre retning, gjøre noe nytt. Så fyller vi 60, og da tenker vi at det i hvert fall er for sent, og så går vi heller og skjenker oss en kopp kaffe til og setter oss i sola.

Men så finnes det sånne som Kristin Hauge. Som slett ikke slår seg til ro med tingenes tilstand, men i stedet bestemmer seg for å dra ut i verden. Og som deretter snur om på livet enda en gang, og debuterer som forfatter i en alder av 60. Fire år senere er hun nå ute med sin tredje bok, romanen «Teorier om sand».

- Jeg har alltid skrevet mye, men det har liksom ikke vært så bra. Jeg kom inn på Aschehougs forfatterskole omtrent samtidig som jeg begynte å jobbe i Norad, i 2005-2006. Da var jeg skilt, hadde akkurat begynt i ny jobb, og hadde ikke råd til å gå ned i arbeidstid. Jeg jobbet med flere manus der, men jeg klarte ikke å ta det videre. Så da bestemte jeg meg for at jeg måtte ut i verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.