Ukjent arving: Blomsterpikens største ønske

Lengtet etter familie hele livet

Evelyn var en spesiell dame som alle ble glade i. Hun var alltid glad og lo mye, men følte seg også alene fordi hun ikke hadde familie. I jakten på arvinger etter henne skal det vise seg at sannheten var en annen.

ETTERLOT SEG MILLIONARV: Evelyn Johannesen vokste opp under trange kår og levde et enkelt liv, men etterlot seg 1,5 millioner kroner da hun døde. Foto: NRK
ETTERLOT SEG MILLIONARV: Evelyn Johannesen vokste opp under trange kår og levde et enkelt liv, men etterlot seg 1,5 millioner kroner da hun døde. Foto: NRK Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Evelyn Johannesen var en spesiell og annerledes dame. De som kjente henne forteller at hun var som et barn selv om hun var voksen. Trolig var hun lettere psykisk utviklingshemmet. Hun var alltid glad og lo mye. Alle som ble kjent med henne ble glade i henne.

Men selv om Evelyn hadde mange rundt seg, døde hun tilsynelatende uten arvinger og 1,5 millioner på sparekontoen. Hvorfor hadde hun ingen familie?

Hvert år dør det mennesker i Norge som tilsynelatende ikke har arvinger. I NRK-programmet Ukjent arving jakter Tarjei Strøm ukjente arvinger. I episoden «Blomsterpikens største ønske» skal Strøm finne ut mye om livet Evelyn levde.

Evelyn var 87 år da hun døde. De siste 30 årene av livet sitt bodde hun på Bo Godt eldresenter på Kjerringøy. Den eneste familien ansatte på Bo Godt-senteret hadde hørt om var en avdød bestemor og ei tante som pleide å ringe henne på julaften. Evelyn snakket aldri om sine foreldre eller annen familie, men hun uttrykte at hun syntes det var vanskelig å være den eneste uten stor familie rundt seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.