- Kvinner i overgangsalderen blir usynlige

- Kvinner i overgangsalderen er liksom bare dugandes til å bake boller og tenne stearinlys, sier Eli Kari Gjengedal (50). Hun mener samfunnets syn på voksne kvinner trenger en skikkelig overhaling.

FARGESTERK: Eli Kari Gjengedal har bare fått positiv respons på at hun er åpen om overgangsalderen og endringene det medfører. Foto: Astrid Waller / Kk
FARGESTERK: Eli Kari Gjengedal har bare fått positiv respons på at hun er åpen om overgangsalderen og endringene det medfører. Foto: Astrid Waller / Kk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg skjønner godt at mange synes det er vanskelig å snakke om overgangsalderen. Vi lever i et samfunn som dyrker ungdommen, og alderdom ses ikke på som særlig hot. Hvem vil være 40, feit og ferdig, liksom?

TV2s værsjef Eli Kari Gjengedal er på ingen måte ferdig, selv om hun ikke bare har passert 40, men også 50. Ikke er hun redd for å snakke om overgangsalderen, heller. Som spaltist i KK og i flere intervjuer har hun fortalt om vektøkning, leddsmerter, humørsvingninger og nattlige hetetokter.

- Som kvinne i overgangsalderen er du litt usynlig. Man blir sett på som en sånn mamma med hengepupper og grånende hår, som ikke er dugandes til så mye mer enn å bake boller, vaske hus og tenne stearinlys. Man er liksom ikke den flotte dama som menn snur seg etter på gata lenger, sier hun.

- Føler du deg mindre feminin?

- Nei. Men jeg både føler meg og merker at jeg blir mer usynlig som kvinne. Det er fort gjort at selvtilliten får seg en liten knekk, man havner liksom litt i skyggen. Da kan det bli en slags ond spiral, som gjør at man blir enda mer usynlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.