Deler hus og jobb med svigermor

Kunsten å møtes på midten

Daeng skulle ikke bare flytte sammen med sin norske mann da hun kom fra Thailand til Dovre i februar 2004, men også med svigermor og svigerfar. Hvordan i all verden skulle dette gå?

SVIGERDATTER OG SVIGERMOR: Etter som Daeng og Solveig ble kjent, så de at det var en del fellestrekk mellom dem. Begge er sosiale og arbeidsomme. Foto: Hege Landrø Johnsen
SVIGERDATTER OG SVIGERMOR: Etter som Daeng og Solveig ble kjent, så de at det var en del fellestrekk mellom dem. Begge er sosiale og arbeidsomme. Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Å leve tett på «svigers», særlig på en gård, det kan det bli konflikter av. Særlig når de involverte er vidt ulike, med forskjellige personligheter.

Daeng Sætrom (48) og svigermoren Solveig Sætrom (85) er ganske forskjellige å se til. Den ene er liten og kjapp, av thailandsk herkomst, den andre er ei gråhåret dame som opprinnelig kommer fra Fron. Og det var slett ikke soleklart at det skulle gå godt, når de to plutselig skulle bo i samme hus.

Solveig møtte i sin tid Knut Sætrom (84) da de begge jobbet på Rondvassbu i ungdommen.

– Det gikk som det måtte gå, vi gifta oss og jeg flytta til gården hans i Dovre, forteller hun.

Til gården hører den vakre Haverdalseter, som ligger i en frodig dal lengst nord i Rondane. For lenge siden hadde det vært tradisjon å ta imot fjellturister der. Nå tok Solveig og Knut opp igjen tradisjonen.

– Jeg har trivdes så godt som turistvertinne her! Jeg var det i hele 51 år, før Daeng og sønnen vår, Knut Ståle, tok over. Det er lenge siden jeg ble pensjonert. Men jeg tar et tak her ennå, vel å merke når jeg blir spurt, sier hun, og nikker mot Daeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.