Kunstterapi

– Kreativiteten er blitt min livsreise

Kunst som terapi og forløsende kraft ble Karins vei etter at hun gikk gjennom både skilsmisse og kreftsykdom for snart 20 år siden. – Kunsten har frigjort meg, sier hun.

KUNSTTERAPI: Gjennom kunstterapien har Karin malt ikke bare sine egne traumer, men også deler av familiens. Som dette bildet, om bestefarens tre søstre som døde på havet. Foto: Sverre Chr Jarild
KUNSTTERAPI: Gjennom kunstterapien har Karin malt ikke bare sine egne traumer, men også deler av familiens. Som dette bildet, om bestefarens tre søstre som døde på havet. Foto: Sverre Chr Jarild Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da Karin Linge Anderssen (63) var liten, elsket hun å tegne. Bøyd over kjøkkenbordet med tegneblyanter og fri fantasi, utfoldet hun seg på arket. Innimellom tittet mor over skuldrene hennes og beundret kunstverkene hun skapte.

– Jeg husker jeg forsvant inn i min egen fantasiverden, der alt ble stille rundt meg. Jeg har tatt vare på noen av tegningene, og ser at jeg allerede da hadde en strek, sier Karin.

Men tegnegleden ble lagt på hylla ettersom Karin vokste til. Allerede som 20-åring kalte voksenlivet med giftermål og tre kommende barnefødsler. Likevel, lengselen etter å uttrykke kreativitet lå og brant i bakgrunnen, som en sprekkeferdig skattkiste på dypet av havets bunn.

Skilt etter 26 år

Som så ofte her i livet, kommer endringer ut av det blå. Slik var det også for Karin. Etter 26 år som gift, var ikke en skilsmisse til å unngå. Brått og ubarmhjertig var det over, og Karin ble kastet ut i et helt nytt liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.