Finne kjærligheten

Kontaktannonsen førte Ivar og Hege sammen

Hege og Ivar traff hverandre gjennom en kontaktannonse i Allers for 31 år siden. Allerede da han mottok det første brevet, følte Ivar at her var det noe helt spesielt. – Det var et lykketreff at vi møttes, sier de to.

DEN STORE KJÆRLIGHETEN: Hege og Ivar beskriver det første møtet som magisk. Den gode kjemien mellom dem la grunnlaget for solid og langvarig kjærlighet. Foto: Sverre Chr. Jarild
DEN STORE KJÆRLIGHETEN: Hege og Ivar beskriver det første møtet som magisk. Den gode kjemien mellom dem la grunnlaget for solid og langvarig kjærlighet. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For dette paret var det kjærlighet ved første blikk. Eller ved første brevutveksling, kan man kanskje si. De møttes nemlig lenge før Tinder og sosiale medier så dagens lys. Den gangen var det kontaktannonser i ukebladene som gjaldt om man ville finne en date på tilsvarende måte, og Allers hadde spalten «Finn en venn».

– Vi ble et par fra dag én, så å si. Alt klaffet mellom oss, forteller Ivar Eng (63) og ser bort på sin kjære kone.

Hege Torgersen Eng (58) gir ham et bekreftende smil. Da de møttes fysisk for første gang, hadde de allerede brevvekslet og snakket mye på telefonen sammen.

– Dermed kjente vi hverandre egentlig veldig godt da vi først møttes. Det føltes som om vi hadde kjent hverandre i mange år, for å være ærlig, forteller Hege.

Allers møter ekteparet en vakker sommerdag, hjemme hos dem på Eidsvoll. Den gode kjemien mellom de to er tydelig. Dette er helt klart et par som er trygge på hverandre – og det er mye smil og latter dem imellom.

Fulgte intuisjonen

Historien om de to starter i desember 1990. Ivar er 32 år og fraskilt, og bor på Elverum. Han har et stort ønske om å treffe en livspartner. Han liker å gå ut på pub og fest, men å treffe en å dele livet med i en slik setting? Ikke sjans, tenker han. Dermed bestemmer han seg for å prøve en kontaktannonse.

Han får fem-seks svar på annonsen. Av disse er det ett brev som helt klart peker seg ut. Ivar kjenner umiddelbart at det er noe helt spesielt med brevet fra Hege. Dermed blir det ikke til at han møter noen av de andre av kandidatene.

– Hun var så ærlig, og fortalte åpent om livet sitt i brevet, både opp- og nedturer. Jeg tenkte med en gang at her var det noe. Dette kunne være en match, forteller Ivar.

– Det handlet om måten hun ordla seg på, rett og slett. Og noe udefinerbart. Jeg fulgte intuisjonen, rett og slett, sier han og smiler mot Hege.

ANNO 1990: Ivars første brev til Hege, der han starter med å gi en presentasjon av seg selv. Han hadde mottatt det første brevet fra henne 22. desember 1990, og sendte svar på lille julaften. Foto: Privat
ANNO 1990: Ivars første brev til Hege, der han starter med å gi en presentasjon av seg selv. Han hadde mottatt det første brevet fra henne 22. desember 1990, og sendte svar på lille julaften. Foto: Privat Vis mer

Hege er 27 år og bor i Rælingen på denne tiden. Hun er på besøk hos sin mor, som abonnerer på Allers, da hun oppdager kontaktannonsen og bestemmer seg for å svare. Og slik går det til at Hege og Ivar begynner å brevveksle.

Varme følelser på telefonen

Begge har vært gift på hver sin kant. Ivar hadde tre barn fra før, Hege ett. Hege får raskt inntrykk av at Ivar er en familiemann som følger opp barna sine veldig godt. En trygg og solid mann. En som stiller opp og som er til å stole på.

– Dette er egenskaper som er svært viktige for meg, forteller Hege.

Etter å ha brevvekslet en stund, går de over til å snakke på telefonen. Hege husker godt den aller første samtalen. På det tidspunktet har hun ikke telefon hjemme, så Ivar ringer henne på jobben. Hege husker at det føltes godt endelig å høre stemmen hans, og de har masse å snakke om. «Nå har han ringt!» sier hun til en kollega, med stjerner i øynene.

– Jeg hadde jo skravlet masse om ham til kollegene også, sier hun og ler.

Allerede ved samtalens slutt, tenker hun med forventning på når hun kan snakke med ham neste gang. Følelsene begynte å utvikle seg allerede da.

– Egentlig så forelsket jeg meg i stemmen hans først, røper Hege.

Tiden fløy av gårde

Det første møtet blir avtalt. Spenningen er til å ta og føle på. Ivar kjører til Rælingen for å besøke Hege. I utgangspunktet har de avtalt et kaffebesøk.

– Men jeg hadde jo vært litt lur, da – og pakket med meg toalettmappa for sikkerhets skyld. Og den fikk jeg bruk for, humrer Ivar.

Det ble altså ingen hjemreise den dagen.

– Vi hadde pratet masse sammen før den tid, og følte vel egentlig at vi kjente hverandre, presiserer Hege.

Det første møtet blir vellykket, og alt føles veldig naturlig mellom de to. De har mye å snakke om, og timene flyr av gårde.

– Hva følte dere den første gangen dere så hverandre?

– Jeg hadde jo sett bilde av Hege, og følte at jeg kjente henne. Det var sjelen og mennesket jeg falt for, vil jeg si. Om man skal gå inn i et forhold, må det være en attraksjon der. Men da er mennesket viktigere enn utseendet, mener Ivar.

Hege er helt enig i dette. Det var flere ting som gjorde at hun falt for Ivar og ønsket å bli bedre kjent med ham.

– Han er veldig flink til å snakke for seg, og han har mye empati og omtanke for andre, sier hun.

Frieri og bryllup

Det tok ikke lang tid før de to ble et par. Etter et års tid flyttet Hege inn hos Ivar på Elverum. For at de skulle ha et felles prosjekt, kjøpte de et gammelt hus som de har pusset opp sammen. Siden har det blitt flere renoveringsprosjekter på det nevenyttige paret. De første årene var travle. Ivars to yngste barn og Heges barn vokste opp sammen med dem.

– Hvordan var det plutselig å bli en storfamilie, og å bli stemor til tre?

– Det gikk veldig fint. Alle barna gikk godt overens med hverandre og taklet den nye situasjonen fint. Og vi fikk begge raskt god kontakt med hverandres barn, forteller Hege.

Alt mellom dem har føltes veldig riktig, forteller paret. Fra deres første møte og til Ivar fridde på senhøsten 1992, gikk det nesten to år. Plutselig gikk han ned på kne en kveld i parets hjem.

– «Hva skjer», tenkte jeg. Jeg ble både overrasket og utrolig lykkelig. Jeg begynte å grine, jeg ble så rørt – og sa selvfølgelig ja med en gang, forteller Hege.

Så giftet de seg i januar 1993. Bryllupet sto i Metodistkirken i Lillestrøm. Siden begge hadde vært gift før, bestemte de seg for å ha et mindre bryllup, med nærmeste familie til stede. Hege ville ikke være hvit brud, men valgte en flott kjole i røde og oransje nyanser.

EN LYKKENS DAG: 30. januar 1993 sto parets bryllup. Dette fant sted i Metodistkirken i Lillestrøm, med nærmeste familie til stede. Foto: Privat
EN LYKKENS DAG: 30. januar 1993 sto parets bryllup. Dette fant sted i Metodistkirken i Lillestrøm, med nærmeste familie til stede. Foto: Privat Vis mer

– Og så valgte vi å gå sammen opp kirkegulvet. Vi følte at det ble mest riktig sånn, forteller Hege.

Rammet av finanskrisen

Hege utdannet seg til vernepleier i deres første år sammen. Det var ikke mye penger til overs på den tiden – så det ble mye fiskepinner til ungene, forteller de to.

Da Hege kom ut i jobb, ble økonomien romsligere. Ivar begynte så å jobbe som selvstendig næringsdrivende fra 1995 og utover.

– Jeg tjente mye penger på den tiden, og brukte enda mer. Vi hadde villa, to hytter og Mercedes i garasjen. Fin «konebil» hadde vi også, forteller Ivar.

Så kom finanskrisen i 2008 – og alt han hadde drevet med, ble skrudd av over natta. Restskatten det året var på hele 220 000 kroner, forteller Ivar.

– De fleste kvinner hadde vel tatt sin koffert og gått. Det gjorde ikke Hege. Denne dama er hel ved, sier han og sender et varmt blikk til sin utkårede.

Begge understreker at de er et team. De utfordringene som livet har sendt deres vei, har de valgt å stå i sammen. Etter hvert har de bygd seg opp igjen økonomisk, med eget hus og ferieleilighet i Tyrkia. Fem barnebarn har de også til sammen.

– Kjærligheten trumfer alt, sier Ivar fornøyd.

Nyter livet

Hege hadde vært gjennom noen vonde opplevelser i et tidligere forhold, og sier hun føler seg heldig som fikk en ny sjanse i kjærligheten. De erfaringene hun hadde, gjorde at hun var veldig bevisst på hva hun så etter i en ny partner.

– Jeg var ute etter en snill og pålitelig mann. Man lærer jo av sine erfaringer. Ivar er veldig forståelsesfull, og jeg ble raskt trygg på ham, forteller hun.

Paret er takknemlige for alt de har, og for livet de har skapt sammen. De to hadde en nokså ulik oppvekst. Mens Hege bodde i internasjonale storbyer som London og Milano som barn grunnet farens datajobb, vokste Ivar opp under litt enklere kår i Trysil.

– Til tross for at bakgrunnen vår er svært ulik, så har vi de samme verdiene, er de to enige om.

Hege og Ivar har mange felles interesser. Reising, matlaging og oppussing er noe begge liker godt. Hagearbeid er også noe de trives med.

– Framtidsplanene våre handler om å nyte livet, rett og slett, forteller de to.

ALDRI KJEDELIG: Selv om de har vært sammen i 31 år, er det ikke noe problem å finne nye samtaleemner. – Vi er også flinke til å være stille sammen. Det er også viktig. Hvis man klarer å tie sammen, viser det at man er trygg på hverandre, sier paret. Foto: Sverre Chr. Jarild
ALDRI KJEDELIG: Selv om de har vært sammen i 31 år, er det ikke noe problem å finne nye samtaleemner. – Vi er også flinke til å være stille sammen. Det er også viktig. Hvis man klarer å tie sammen, viser det at man er trygg på hverandre, sier paret. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer

Ivar er blitt pensjonist, mens Hege har noen år igjen i arbeidslivet. Ivar forteller at han har jobbet mye i sitt liv. Som selvstendig næringsdrivende ble det opp mot 80 timer i uka på det meste. Så nå er målet å roe ned, nyte kjærligheten og livet med sin Hege.

– Vi er bare så veldig fornøyde med at vi traff hverandre – tilfeldigvis gjennom Allers. For oss har det vært en veldig god match, konstaterer de.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.