Reise til Kanariøyene

Kanariøyenes ukjente sjarmør

Den ukjente øya El Hierro er karrig og brutal, men har grønne skoger og behagelige badesteder - og svært gode muligheter for fotturer.

IKON: De forblåste einertrærne i El Sabinar er blitt et symbol på El Hierro.
IKON: De forblåste einertrærne i El Sabinar er blitt et symbol på El Hierro. Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Best i vest. Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote stjeler det meste av oppmerksomheten blant turister som drømmer om Kanariøyene, men det er faktisk ytterligere fem bebodde øyer som lokker med sol og sommer året rundt.

Lille El Hierro er kanskje den som er dårligst egnet til strandferie, men den lille sjarmøren er likevel et godt valg for den som søker badeliv og aktive dager litt utenfor tråkket.

Fyrig landskap

I geologiens livsløp tar det svært lang tid å bli voksen, og sammenlignet med gamle Fuerteventuras modne landskap er det lett å skjønne at El Hierro ikke er annet enn en fyrig tenåring. Her er det aldri langt til vulkanske fjell, og kysten framstår nærmest uinntakelig fra sjøen.

I Netflix-serien «Hierro» – som gir en god pekepinn på øyas attraksjoner – framstilles den sørvestligste og minst kjente av alle Kanariøyene som noe av et hardbarket sted. Med naturlige kulisser som skapt for mørke tv-drama, er El Hierro ved første øyekast temmelig røff, og neppe det du har i tankene når du ser for deg sommerferier på Kanariøyene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.