Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

- Jon på fjellhyllegården gjorde stort inntrykk på meg

Kan man bli så knyttet til et avsidesliggende sted at alt annet blir uviktig? Ja, mener Oddgeir Bruset, skaperen av tv-suksessen «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Men selv blir han mer knyttet til folkene som bor der.

DER INGEN SKULLE TRU: Oddgeir Bruaset (77) har besøkt noen av Norges mest avsidesliggende plasser, og folkene som bor der. Selv tror han at livet midt i storbyen kan være vel så ensomt som på en veiløs fjellgård. Foto: Marit O. Bromark
DER INGEN SKULLE TRU: Oddgeir Bruaset (77) har besøkt noen av Norges mest avsidesliggende plasser, og folkene som bor der. Selv tror han at livet midt i storbyen kan være vel så ensomt som på en veiløs fjellgård. Foto: Marit O. Bromark Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Om jeg kunne levd slik?

Oddgeir Bruaset (77) ler en liten latter og ser på hendene sine:

- Nei. Det ville ikke gått bra. Jeg har ti tommeltotter og vel så det. Det er veldig kjekt å være der en ukes tid, men så ... Jeg har bodd for lenge i byen og er altfor sosial.

Nei, han har det ikke i seg, tror Oddgeir Bruaset, til å kunne leve slik som utkantfolket han har brukt år av livet på å portrettere, både på tv og i bokform. Men han klarer ikke helt slippe taket, verken i menneskene eller levemåten deres.

- Jeg har beholdt kontakten med flere av dem etter at programmene ble laget. Du vet, det er jo noen man kjenner veldig godhug for, av ulike grunner, sier han.

Alene på fjellgården

Mannen som skapte NRK-suksessen «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», har et rolig blikk, varmt vesen og et håndtrykk som sitter i lenge etter at han har sluppet taket. Kanskje er det derfor han har fått så mange til å slippe ham inn, både til gards og til de innerste tankene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.