Da jeg var 25 år

- Jeg var skikkelig redd for å ikke takle voksenlivet

I 1996 var Eli Kari Gjengedal en 25 år gammel student i Bergen, som fryktet at voksenlivet skulle bli en utfordring.

ELI KARI GJENGEDAL: Eli Kari var 25 år i 1996. Men hvor mye har livet egentlig forandret seg på litt over 25 år? Bildet til høyre er fra 2021. Foto: Privat/Espen Solli
ELI KARI GJENGEDAL: Eli Kari var 25 år i 1996. Men hvor mye har livet egentlig forandret seg på litt over 25 år? Bildet til høyre er fra 2021. Foto: Privat/Espen Solli Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Eli Kari Gjengedal er kjent fra Været på TV2, og som programleder, skribent og forfatter. Hun har også deltatt i TV2 Farmen.

Men hvem var Eli Kari Gjengedal da hun var 25 år, i 1996?

- Da var jeg student og hadde samboer. Jeg bodde i Bergen sentrum og var veldig glad i å jobbe for å tjene penger slik at jeg kunne reise og gå ut på byen med venner. Jeg jobbet både på nattklubb og på et gatekjøkken. Jeg var en glad og sosial student som nok var mere ute på fest og morro enn på lesesalen. Jeg var en skikkelig skippertaksstudent.

- Hvilke drømmer og planer for livet hadde du den gangen?

- Jeg var skikkelig redd for at jeg ikke skulle takle voksenlivet. Drømmen min var å få en fin og gøyal jobb hvor jeg kunne tjene nok penger til å kjøpe meg et lite Bergenshus og skape et trygt hjem.

- Hvilke drømmer har du nå?

- Nå drømmer jeg om at vi skal knekke koden og utvikle teknologi som gjør at vi kan håndtere klimakrisen. Jeg drømmer om at min sønn skal få et fint voksenliv. Jeg drømmer om en bekymringsfri pensjonisttilværelse hvor jeg bare kan kose meg, holde meg frisk og ikke tenke på at jeg ikke har råd til det jeg har lyst til.

- Hvordan har du forandret deg siden du var 25?

- På en måte har jeg ikke forandret meg i det hele tatt. Jeg er fremdeles den sosiale jenta som like fest og morro. Men jeg har gjort meg en del erfaringer som nok har endret meg en del. Jeg vet for eksempel at verden ikke er svart eller hvit. Jeg vet også at vi mennesker er veldig forskjellige og at jeg ikke kan se alt gjennom mine briller. En sak har som oftes mer enn en side.

- Hva tør du å gjøre nå som du ikke turte da du var yngre – og omvendt?

- Jeg har alltid vært trygg i meg selv på mange måter. Men jeg er flinkere til å si fra nå enn før.

- Hvor gammel var du da du følte deg voksen, med alt det innebærer?

- Jeg har aldri følt meg voksen ...

- Føler du at andre ser annerledes på deg nå enn da du var yngre?

- Jeg føler ikke det, men det er helt sikkert noen som gjør det.

- Hvordan ser du for deg at resten av livet skal bli?

- Jeg håper at livet blir bra. Jeg vil gjerne bli gammel med mannen jeg er gift med nå. Jeg ser også selvsagt for meg at sønnene våre skal klare seg bra i livet. Og så ser jeg masse venner og gøy selv om vi blir eldre og eldre.

- Hvilken opplevelse/erfaring i livet har modnet deg mest?

- Å bli mamma var selvsagt en stor opplevelse, det vokste jeg veldig på. Et barn i livet blir større enn deg selv. Det å se foreldrene sine bli gamle gjør også noe med deg.

- Hvis du lever til du er 100 – hva slags hundreåring kommer du til å bli?

- Jeg lever ikke til jeg er 100, jeg blir 79 det har jeg alltid visst, avslutter Eli Kari med glimt i øyet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.