Ektemannen døde av kreft

– Jeg tok kjærligheten for gitt

Lone mistet ektemannen etter et kort sykeleie. Først da gikk det opp for henne hvor høyt hun hadde elsket ham.

SLÅTT I BAKKEN: Da Morten døde, trodde Lone hun visste hva sorg og savn var fordi hun allerede hadde mistet begge foreldrene sine. – Men å miste kjæresten min var en smerte av en helt annen dimensjon. Foto: Nellie Møberg (Søndag)
SLÅTT I BAKKEN: Da Morten døde, trodde Lone hun visste hva sorg og savn var fordi hun allerede hadde mistet begge foreldrene sine. – Men å miste kjæresten min var en smerte av en helt annen dimensjon. Foto: Nellie Møberg (Søndag) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I 13 år levde vitenskapsjournalist Lone Frank med en mann hun ikke forsto hvor høyt hun elsket, før han døde.

– Jeg hadde tatt kjærligheten for gitt, som noe som bare var der, sier Lone, som er aktuell med en bok om vitenskapen bak kjærligheten.

27. november 2014 på Bispebjerg Hospital:

«Mannen din er veldig dårlig. Vi kan ikke se bort fra at han er dødende», sier en sykepleier fra palliativ avdeling da hun ringer Lone klokken 07 om morgenen.

Hva mener hun, tenker Lone. Det kan ikke være Morten. Det må være en forveksling.

Det hadde ikke vært noe kritisk ved tilstanden hans da Lone dro hjem kvelden før, og en lege hadde sagt at han fortsatt hadde flere måneder igjen. «Han ble veldig dårlig i løpet av natten. Vi får ikke kontakt med ham lenger», fortsetter sykepleieren.

Da Lone kommer til sykehuset, får hun vite at nyrene har gitt opp. Organsvikt. På seks måneder har Morten falt fra hverandre bit for bit etter han ble syk av kreft. På det samme tidspunktet har Morten og Lone vært sammen i 13 år. De har gått og trasket oppi hverandre, reist sammen, kranglet og overvunnet kriser, og det så ut som kursen var staket ut framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.