Anne Marit Jacobsen

- Jeg har turt å gjøre egne valg på tross av alder

– Jeg har aldri hatt så mange jobbtilbud som etter at jeg ble «skilt» fra Nationaltheatret, sier den allsidige skuespilleren. Etter et langt liv på scenen har Anne Marit Jacobsen turt å gjøre egne valg på tross av alder.

INGEN EVIG UNGDOM: - På en måte har jeg vist at det er rom for både utseendemessig og aldersmessig mangfold, sier skuespiller Anne Marit Jacobsen, og påpeker at man kan ha mye å gi selv om kroppen eldes. Foto: NTB
INGEN EVIG UNGDOM: - På en måte har jeg vist at det er rom for både utseendemessig og aldersmessig mangfold, sier skuespiller Anne Marit Jacobsen, og påpeker at man kan ha mye å gi selv om kroppen eldes. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Etter over 50 år i skuespilleryrket, hvorav de fleste som fast ansatt på landets hovedscene, kunne Anne Marit Jacobsen nytt tilværelsen som pensjonist. I stedet har hun vært travlere enn noensinne.

– Det er helt rått hvor mye jeg har jobbet. Men for meg er det fremdeles en gave å kjenne at jeg har noe å gi publikum. Dessuten er det et privilegium å kunne velge tilbud som jeg står 100 prosent inne for. Sceneprosjektene jeg har vært med på å utvikle de siste årene har også hatt utspring i desperasjon – og frykt for kjærlighetssorg etter skilsmissen fra Nationaltheatret. Redselen for å savne kontakten med publikum, og ikke kunne være en formidler, ble en drivkraft, sier den allsidige skuespilleren.

Flere generasjoner har ledd og grått med Anne Marit Jacobsen – i Ibsen, Shakespeare, Tsjekhov og Holberg. Like glitrende kjenner vi henne fra revyer, filmer og humorprogrammer. Som skuespiller, men også som person, er hun allsidig og skifter brått mellom å uttrykke glede og alvor, humor og sårbarhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.