– Jeg finner meg selv gjennom kunsten

Veslemøy måtte møte veggen før hun fant veien til indre glede og frihet – gjennom maling. – Det måtte et krasj til for at jeg skulle skjønne at jeg trengte å skifte retning, sier Veslemøy, som føler seg fri som fuglen hver gang hun maler.

UREDD KUNSTNER: Når hun maler, kjenner Veslemøy seg trygg og uredd. – Kunsten hjelper meg til å holde meg her og nå, sier hun. Foto: Sverre Chr Jarild
UREDD KUNSTNER: Når hun maler, kjenner Veslemøy seg trygg og uredd. – Kunsten hjelper meg til å holde meg her og nå, sier hun. Foto: Sverre Chr Jarild Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Veslemøy Vangsnes (54) levde et helt vanlig liv, med mann, to barn og full jobb. Selv om hverdagen var hektisk, men god, hadde hun alltid en slags søken etter noe mer – uten at hun helt skjønte hva det var. Som 41-åring møtte Veslemøy den berømte veggen.

– Jeg har alltid gjort alt jeg kan for andre, men jeg glemte helt meg selv. Nå ble jeg sykmeldt med panikkangst i nesten et år. Begeret var fullt, forteller Veslemøy.

Fra grått til farger

Sliten og tom, lå Veslemøy på sofaen og stirret ut i luften. Hun kjente verken kontakt med seg selv eller andre, og kunne miste ord og glemme de enkleste ting. I stedet for å starte med medisiner, begynte Veslemøy å gå. Fire-fem ganger om dagen travet hun i skog og mark i et forrykende tempo.

– Adrenalinet kjørte på når jeg fikk angstanfall, og da måtte jeg bare ut og gå. Det hjalp for meg, sier hun.

Ved hjelp av en dyktig gestaltterapeut, fikk Veslemøy støtte til å komme ned i kroppen. Hun forsto at hun på mange måter hadde levd på utsiden av seg selv siden hun som barn mistet faren sin. Sammen tok de nå et dypdykk i Veslemøys indre skattkammer, og Veslemøy så at for hver gang smerten hun bar på, ble anerkjent og møtt, vokste det overraskende nok et vell av farger og visdom fram, både innvendig og utvendig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.