Lilli Bendriss:

- Jeg fikk høre at jeg var en skam for Norge

Tv-medium Lilli Bendriss har opplevd både hets og hatmeldinger. Men 75-åringen er ferdig med å la seg påvirke av andres meninger. - Jeg fortjener å ha det bra, sier hun.

SELVSIKKER: 75 år er ingen alder, mener Lill Bendriss. - Se bare på Jane Fonda, sier hun. Selv er Bendriss bare blitt mer bestemt og selvsikker med alderen. Foto: Kathrine Salhus
SELVSIKKER: 75 år er ingen alder, mener Lill Bendriss. - Se bare på Jane Fonda, sier hun. Selv er Bendriss bare blitt mer bestemt og selvsikker med alderen. Foto: Kathrine Salhus Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg har blitt mye mer bestemt, og jeg skyr ikke utfordringer lenger. Det er fordi jeg tross alt er 75 år. Jeg har blitt så sikker på meg selv, sier Lilli Bendriss.

Den 75 år unge TV-personligheten og stil-ikonet, kjent blant annet som medium fra Åndenes Makt, mener at det å eldes ikke er noe hinder for å leve det livet man ønsker.

- Se bare på Jane Fonda. Hun er et lysende eksempel på at det å bli gammel ikke betyr forfall eller at man er ute av ringen.

Sin egen vei

Samfunnet forteller oss at om du er 70 år, så skal du begrenses - både i måten du lever på og kler deg, mener Bendriss.

Selv blir hun ikke påvirket av dette, for Bendriss har nemlig alltid gått sin egen vei. Som barn var hun mer opptatt av egen klesstil enn av trender, og skredderforeldrene sydde klær med særpreg til henne.

- Det tok ikke lang tid før de andre barna ønsket seg de samme klærne som jeg hadde, forteller hun.

Utradisjonelle valg fortsatte å prege livet til Bendriss, og å jobbe som medium på riksdekkende TV var ikke bare enkelt.

- Da mine spirituelle evner åpenbarte seg, og jeg ble synlig i tv-ruta, var det veldig mange meninger om arbeidet mitt der. Det var mye hatmeldinger, og jeg fikk blant annet høre at jeg var en skam for Norge.

FARGERIK: Lilli Bendriss har alltid gått sin egen vei, og får nye drømmer og ideer hele tiden. Det er ikke blitt annerledes selv om hun er fylt 75 år. Foto: Kathrine Salhus
FARGERIK: Lilli Bendriss har alltid gått sin egen vei, og får nye drømmer og ideer hele tiden. Det er ikke blitt annerledes selv om hun er fylt 75 år. Foto: Kathrine Salhus Vis mer

Verdifull

Bendriss skjønte at hun ikke kunne forandre meningene andre hadde om henne, så hun valgte å overse kritikerne.

- Jeg hadde tryggheten i at jeg var ærlig i det jeg gjorde, og da spilte det mindre rolle hva de andre sa.

Nå om dagen får hun først og fremst positive tilbakemeldinger, men for Bendriss er det viktigste at hun er tro mot seg selv. Hun mener mange er for opptatt av å tekkes andre, i stedet for å ta hensyn til hva de selv ønsker å gjøre og å oppnå.

- Her i Norge så har vi, i hvert fall min generasjon, blitt lært opp til tro at man ikke er noe. Det å si: Jo, jeg er faktisk verdifull og jeg fortjener å ha det bra, det tror jeg veldig mange kvinner trenger mer av.

- Hva har gjort deg så trygg på deg selv?

- Da jeg fikk min spirituelle oppvåkning begynte jeg å se ting på en ny måte. Jeg skjønte at det var så lett å gå inn i en type offerrolle, og jeg fikk forståelsen av at jeg skaper mitt liv selv.

Slutter aldri å drømme

75-åringen er tydelig på at hun ikke føler seg gammel.

- Det jeg kjenner er at kroppen min er svakere enn før, for jeg er ikke så flink til å trene, men jeg har like mange ideer nå som tidligere. Det er ikke annerledes nå enn da jeg var femti.

Selv tror hun overgangen til å bli pensjonist preger mange eldre, og at det å ikke ha en jobb å stå opp til hver morgen forandrer mange.

- Jeg har selv kjent på det under pandemien. I to uker lå jeg bare på sofaen og så på Netflix, og det var deilig at ingen trengte eller ville noe.

Hun kjente på komfortsonen, og hvor fristende den var.

- Det var så bedagelig å ikke gjøre noe, og jeg begynte å strikke. Men jeg mistet driven min, så jeg måtte ta meg selv i nakken. For hadde jeg fortsatt i samme spor så hadde jeg blitt gammel.

Fortsatt mye ugjort

Da Oslo åpnet opp igjen gikk hun derfor på alt av arrangementer hun kunne gå på, for å ta livet sitt tilbake.

- Jeg har fortsatt så mye ugjort. Mange slutter å følge drømmene sine, og tenker de har gjort de de skal i livet, men nye drømmer kommer hele tiden.

Man skal derfor være forsiktig med å slå seg for mye ned i sofaen, mener hun.

- Lev det livet du selv vil, oppfordrer Bendriss. - Og hvis det du virkelig vil er å bruke tiden din på sofaen, så er det helt greit det også.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.