Birgitta Stubbing (88):

- Jeg er stolt av å være Europas eldste modell

Svenske Birgitta Stubbing gjorde sin første profesjonelle modelljobb i 1960. I dag er hun 88 år gammel - og fortsatt like ettertraktet.

FORTSATT FLOTT: Birgitta Stubbing har jobbet som modell siden 1960-tallet, og har ikke tenkt å gi seg med det første. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren
FORTSATT FLOTT: Birgitta Stubbing har jobbet som modell siden 1960-tallet, og har ikke tenkt å gi seg med det første. Foto: Maria Zaitzewsky Rundgren Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da svenske Birgitta Stubbing var 25 år gammel, var hun allerede trebarnsmor og utdannet tannpleier. Så da hun gjennom en venninne ble spurt om hun ville ta et kurs for å bli modell, sa hun nei. Hun hadde jo allerede en jobb. Men da kursavgiften ble redusert fra 600 til 300 kroner bare for henne, ombestemte hun seg.

- Mannen min sa «man lærer alltid noe», han syntes det var en god idé. Etter kurset fikk jeg og to andre jenter modellkontrakt med Kim-modeller, som sto for stil og klasse. Min første jobb var en annonse for Nessim sine tepper, sier Birgitta med et smil.

Det er vanskelig å tro at kvinnen foran oss er 88 år gammel. Det er ingenting «eldre» ved henne; hun er fortsatt en kvinne i sin beste alder, kvikk i munnen og hodet og like sprek som en 50-åring. Til tross for at årene har satt sine spor, har hun fortsatt modellens ranke holdning og markerte ansikt.

Modellyrket startet som en ekstrajobb, men snart ble jobbene flere. Tannklinikken trodde hun ville satse noen år på modellyrket – og ønsket henne velkommen tilbake hvis hun ble sliten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.