I den voksne, reflekterte mannen skjuler det seg en redd, liten gutt

Martin Eia-Revheim ble utsatt for grov fysisk og psykisk vold fra faren sin gjennom hele oppveksten. Utallige terapitimer senere fortsetter barndommen å prege ham som voksen. Han mener vår tids mantra om å legge alt bak seg, er urimelig.

ARVEN ETTER PAPPA: Martin Eia-Revheims oppvekst var preget av grov fysisk og psykisk vold. Det har tatt ham mange år med terapi å kunne se på faren sin - og seg selv som barn - med empati. Foto: Helge Brekke
ARVEN ETTER PAPPA: Martin Eia-Revheims oppvekst var preget av grov fysisk og psykisk vold. Det har tatt ham mange år med terapi å kunne se på faren sin - og seg selv som barn - med empati. Foto: Helge Brekke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg skammer meg ikke over historien min. Men jeg har skammet meg mye over symptomene mine.

Ser du på Martin Eia-Revheim med et raskt blikk fra utsiden, ser han ut som en man lett kunne kalt vellykket. En av dem med god jobb, mange kontakter og livet på stell. Han har blant annet etablert klubbscenen Blå i Oslo, ledet Kongsberg jazzfestival og vært orkestersjef i Kringkastingsorkestret. Nå jobber han som sjef for eiendom og prosjekter i Sparebankstiftelsen DNB. Han smiler lett og ofte, har et vennlig blikk og en stemme som høres trygg ut.

Men så er det med ham som med de fleste av oss: Han er mer enn bare det du ser. Det er vi alle. Men med Martin Eia-Revheim, er det ikke bare mer. Det er voldsomt mye mer.

For i den reflekterte voksne mannen med den tilsynelatende trygge stemmen, finnes det også en redd, liten gutt. En gutt med en oppvekst så hinsides alt et barn bør oppleve at det er vanskelig å ta det hele innover seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.