Hvilket tomt rede-syndrom?

Nyt hvert minutt når barna er små, sier folk. Men forskning viser at vi er langt mer lykkelige når de er store - og flytter hjemmefra.

MYE Å GLEDE SEG TIL: At barna flytter ut, trenger ikke bety at livet ditt er over. Snarere tvert imot. Illustrasjonsfoto: NTB
MYE Å GLEDE SEG TIL: At barna flytter ut, trenger ikke bety at livet ditt er over. Snarere tvert imot. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

KOMMENTAR: Det var tidlig morgen og bilen var fullpakket. Til taket, faktisk, av klær, bøker, lamper, gardiner, sengetøy, dyne, pute, to slitte kosebamser, en nyinnkjøpt stekepanne, brødrister og kaffemaskin, og på toppen av det hele: En potteplante.

Barnet mitt skulle flytte hjemmefra, og scenen var så klassisk som den kunne få blitt: En nesten voksen datter som sender barndomshjemmet et siste, langt blikk før hun setter seg inn i bilen, en mor som står på trappa og vinker idet bilen kjører.

Hva nå?

Alle som har barn vil før eller siden komme til denne scenen, der barnet med alle sine eiendeler kjører av gårde mot fremtiden. Tilbake i barndomshjemmet står foreldrene, i fortiden. Der går livet videre som før – minus én. Hva i all verden skal man finne på nå?

Noen ser på partneren sin og tenker: Hva skal jeg egentlig med deg? Hva skal vi med hverandre nå som hverdagen med barna ikke lenger binder oss sammen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.