Besøksvenn

Hver uke er Ola (26) på besøk hos Sverre (80): - Hyggelig og praktisk

Det blir stadig mer vanlig foreldre å ha en fast besøksvenn. En besøksvenn kan både være til sosialt samvær, gjøre aktiviteter sammen og til nytte med ærend eller praktiske ting i hverdagen.

BESØKSVENN: - At Ola kommer på besøk hver uke gjør hverdagen min hyggeligere, sier Sverre om å ha Ola som besøksvenn. En besøksvenn kan i tillegg til det sosiale aspektet, bidra med små innkjøp eller andre praktiske ting. Foto: Simen Ringen
BESØKSVENN: - At Ola kommer på besøk hver uke gjør hverdagen min hyggeligere, sier Sverre om å ha Ola som besøksvenn. En besøksvenn kan i tillegg til det sosiale aspektet, bidra med små innkjøp eller andre praktiske ting. Foto: Simen Ringen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sverre (80 år) får ukentlige besøk av sin besøksvenn Ola (26 år) fra Oslo Seniorsupport, noe han setter svært stor pris på. Vi fikk være flue på veggen på et besøk for å se hvordan det foregikk.

Ola fra Nøtterøy har vært besøksvenn for Sverre et halvt års tid, og han besøker ham fast hver torsdag klokken tolv. I forkant av besøket drar han innom butikken og handler med seg dagligvarene som de har avtalt.

Det er alltid like hyggelig å sees igjen for begge to.

– Etter at kona gikk bort følte jeg på mye ensomhet. Selv om barn og barnebarn kommer på besøk, er det mange timer igjen å fylle. På grunn av bevegelsesvansker er det ikke alltid så lett for meg å komme meg rundt eller få gjort alt jeg ønsker i hverdagen. At Ola kommer på besøk hver uke gjør hverdagen min hyggeligere, mer aktiv og at jeg får gjort det jeg ønsker av vedlikehold og praktiske ting i hverdagen, sier Sverre.

Ukens høydepunkt

Ola rydder ut matvarene i skap og kjøleskap samtidig som de prater om hva de har gjort den siste uken over en kopp kaffe. Både Sverre og Ola er spillentusiaster. De pleier å bytte på å spille sjakk eller kort annenhver uke. I dag var det sjakk som sto på planen. Sverre stakk av med seieren i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.