Besøksvenn

Hver uke er Ola (26) på besøk hos Sverre (80): - Hyggelig og praktisk

Det blir stadig mer vanlig foreldre å ha en fast besøksvenn. En besøksvenn kan både være til sosialt samvær, gjøre aktiviteter sammen og til nytte med ærend eller praktiske ting i hverdagen.

BESØKSVENN: - At Ola kommer på besøk hver uke gjør hverdagen min hyggeligere, sier Sverre om å ha Ola som besøksvenn. En besøksvenn kan i tillegg til det sosiale aspektet, bidra med små innkjøp eller andre praktiske ting. Foto: Simen Ringen
BESØKSVENN: - At Ola kommer på besøk hver uke gjør hverdagen min hyggeligere, sier Sverre om å ha Ola som besøksvenn. En besøksvenn kan i tillegg til det sosiale aspektet, bidra med små innkjøp eller andre praktiske ting. Foto: Simen Ringen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Sverre (80 år) får ukentlige besøk av sin besøksvenn Ola (26 år) fra Oslo Seniorsupport, noe han setter svært stor pris på. Vi fikk være flue på veggen på et besøk for å se hvordan det foregikk.

Ola fra Nøtterøy har vært besøksvenn for Sverre et halvt års tid, og han besøker ham fast hver torsdag klokken tolv. I forkant av besøket drar han innom butikken og handler med seg dagligvarene som de har avtalt.

Det er alltid like hyggelig å sees igjen for begge to.

– Etter at kona gikk bort følte jeg på mye ensomhet. Selv om barn og barnebarn kommer på besøk, er det mange timer igjen å fylle. På grunn av bevegelsesvansker er det ikke alltid så lett for meg å komme meg rundt eller få gjort alt jeg ønsker i hverdagen. At Ola kommer på besøk hver uke gjør hverdagen min hyggeligere, mer aktiv og at jeg får gjort det jeg ønsker av vedlikehold og praktiske ting i hverdagen, sier Sverre.

Ukens høydepunkt

Ola rydder ut matvarene i skap og kjøleskap samtidig som de prater om hva de har gjort den siste uken over en kopp kaffe. Både Sverre og Ola er spillentusiaster. De pleier å bytte på å spille sjakk eller kort annenhver uke. I dag var det sjakk som sto på planen. Sverre stakk av med seieren i dag.

– Å være besøksvenn er uten tvil den beste jobben jeg har hatt. Det er virkelig ukens høydepunkt for meg også. Det er hyggelig å bli kjent med noen i en annen generasjon, og selvfølgelig veldig fint å føle seg nyttig, sier besøksvenn Ola.

En liten tur ut i frisk luft i nærområdet er også et fast punkt på agendaen. En støttende arm og en å gå tur med gjør hverdagsmosjonen mye enklere.

Sverre benytter anledningen til å få seg en tur i nabolaget. Foto: Simen Ringen
Sverre benytter anledningen til å få seg en tur i nabolaget. Foto: Simen Ringen Vis mer

Vel hjemme fra tur ser Ola at et av bildene som pleier å henge på veggen nå står og lener seg på kommoden. Han tilbyr seg å være behjelpelig med å henge opp en ny spiker, slik at bildet er tilbake på sin faste plass på veggen.

Før Ola drar bekrefter de neste ukes avtale, og Sverre ber Ola om å hente noen pakker på posten før han kommer.

– Du får øve deg litt på sjakk til neste gang da, smiler Sverre og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.