JonBenét Ramsey

Hvem drepte den lille skjønnhetsdronningen?

Drapet på den lille skjønnhetsdronningen er blitt kalt den ultimate cold case-sak. Over 25 år senere er det tragiske drapet fremdeles ikke oppklart.

SKJØNNHETSDRONNING: JonBenét Ramsey var seks år da hun ble drept. Foto: NTB
SKJØNNHETSDRONNING: JonBenét Ramsey var seks år da hun ble drept. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

JonBenét Ramsey var seks år i 1996. Hun vokste opp i Atlanta, men flyttet så med familien sin til Boulder i Colorado. Familien besto av moren Patricia (Patsy), en tidligere skjønnhetsdronning fra West Virginia, faren John, en framgangsrik forretningsmann, og en eldre bror, Burke.

Patsy, som kjente skjønnhetsbransjen godt, hadde meldt datteren på flere skjønnhetskonkurranser for barn. Og JonBenét sjarmerte dommerne med sine blonde lokker, sine glitrende kjoler og sitt vinnende smil. Allerede ved seksårsalder hadde hun vunnet konkurransen flere ganger. Blant annet Little Miss Colorado.Denne julaften hadde familien vært på middag hos venner. Da de kom hjem, bar John den sovende datteren til sengs.

Morgenen etter finner ­familien et håndskrevet brev i trappen. Ifølge brevet har kidnapperne tatt JonBenét og vil ha 118 000 dollar for å utlevere henne. Brevet er signert Victory S.B.T.C.

Utsatt for grov vold mot hodet

De ringer politiet umiddelbart og melder datteren forsvunnet. Senere blir JonBenét funnet død i et rom i kjelleren. Piken har et pledd over seg, men er bundet på hender og føtter og har tape over munnen. Rundt halsen har hun en vaier som er viklet rundt en pensel. Utenfor huset leter politiet etter tegn på inntrengere, men de finner ingen. Senere skal det komme fram at et kjellervindu har vært ødelagt, og at fotspor er funnet under det. Kan det være der drapsmannen kom inn?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.