Hundene reddet meg

Etter en ulykke slet hun med store smerter og var ute av arbeidslivet i flere år. – Å bli hundeeier fikk meg tilbake til livet, sier Mette (56), som takker sine firbeinte venner.

NÆRT KNYTTET: Hundene er både kos, trening og hobby for Mette. I tillegg er de hennes små «hjelpere» i jobben som beredskapshjem for barnevernsbarn. Her sammen med Joy (3), Bella (4) og Rafi (1). Foto: Morten Eik
NÆRT KNYTTET: Hundene er både kos, trening og hobby for Mette. I tillegg er de hennes små «hjelpere» i jobben som beredskapshjem for barnevernsbarn. Her sammen med Joy (3), Bella (4) og Rafi (1). Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Dersom jeg ikke hadde skaffet meg hund for 23 år siden, hadde jeg nok ikke levd i dag, sier Mette Nyfelt (56).

Den gangen var hun blitt utsatt for en arbeidsulykke, og var så langt nede at livet var blitt tungt å leve. Det å bli hundeeier gjorde underverker for helsa. Hunden trengte henne og måtte ut på tur flere ganger hver dag.

– Dette gjorde at jeg kom meg, både fysisk og mentalt. Sakte, men sikkert ble jeg i bedre form, og i dag er jeg i full jobb igjen. I tillegg gir hundene ubegrenset kjærlighet, oppmerksomhet og trøst. De gir meg så mye glede, sier Mette.

Hun bor landlig til i Follo, og viser vei inn til en stue med nostalgisk stil. Vi får en overveldende velkomst av Mettes tre hunder, som tar oss imot med ivrig kroppsspråk og leken nysgjerrighet.

Følte at livet ble ødelagt

Den dramatiske ulykken skjedde på slutten av 1990-tallet. På dette tidspunktet jobbet Mette på et dagsenter for psykisk utviklingshemmede. En dag opplevde hun å bli angrepet og slått i hodet av en bruker. Dette førte til en nakkeslengskade (whiplash), med konstant hodepine og migrene. Mette slet med smertene og ettervirkningene i flere år etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.