Starte egen bedrift

Guro (52) tok permisjon for å satse på gründerdrømmen

Sommeren 2021 tok Guro ett års permisjon fra rektorstillingen for å satse for fullt på egen bedrift. Nå har hun ni ansatte, og har fått forlenget permisjonen frem til høsten 2023. - Jeg har hatt motsatt effekt av pandemien enn jeg fryktet, sier hun og smiler.

PERMISJON: Da sjansen bød seg forlot Guro rektorjobben for å satse på sin egen gårdskafé. Foto: Marlene Andreassen
PERMISJON: Da sjansen bød seg forlot Guro rektorjobben for å satse på sin egen gårdskafé. Foto: Marlene Andreassen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For ett år siden satt Guro med høye skuldre, og begynte for alvor å kjenne på et annet type ansvar som rektor enn hun var vant til. Et helseansvar, både ovenfor kollegaer, barn og foreldre.

- Det var veldig tøft å være rektor da. Mer enn jeg torde å kjenne på, sier Guro med lav stemme.

Hun forteller at hun elsker rektorjobben sin, men koronapandemien gjorde at hun ble mer og mer utmattet av å jobbe annerledes. Guro ble også usikker på daglige avgjørelser hun måtte ta om noe ingen egentlig visste svaret på.

- Så begynte det å dukke opp tanker da, som sannsynligvis hadde ligget der lenge. «Skal jeg jobbe med den kreative Guro, eller den administrative Guro?», sier hun.

Siden 2014 hadde Guro hatt en liten, men godt etablert gårdsbutikk ved siden av rektorjobben, der hun i helger og ferier solgte lokale grønnsaker og egenproduserte hudpleieprodukter, soyalys og duftoljer. Med tøffere skolehverdager enn noensinne, begynte gründeren, som har naturfag, kjemi og matte som sine fag, for alvor å tenke på videreutvikling av konseptet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.