Julen 2021

God jul fra redaksjonen i Vi.no!

Vi.no ønsker alle sine lesere en fredelig jul.

Vi.no ønsker våre lesere en god og fredfull jul. Fra venstre: Kristin Sørdal, Ylve Gudheim, ansvarlig redaktør Berit B. Njarga og Marit O. Bromark. Foto: Morten Eik
Vi.no ønsker våre lesere en god og fredfull jul. Fra venstre: Kristin Sørdal, Ylve Gudheim, ansvarlig redaktør Berit B. Njarga og Marit O. Bromark. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Jula er en sammensatt høytid som kan vekke vidt forskjellige følelser i oss.

På sosiale medier og i TV-reklamene fremstilles jula gjerne som en evigvarende lykkestund, noe vi skal forberede med iver og lyst og glede oss til så snart desember er i sikte på kalenderen.

Vi ser for oss forventningen i øynene til toåringen når lysene på juletreet tennes, gleden over de gode julekakene til bestemor, og ønsket om å endelig samle hele storfamilien til en skikkelig stor feiring med alle de nærmeste.

Og slik er det for mange. Men jul er ikke bare knyttet til glede og feiring. Slett ikke alle gleder seg. Det kan tvert imot være en høytid som man helst vil få overstått så fort som mulig.

Jula kan være høytiden som minner om hvor ensom man er, om sorgen over å ha mistet en av sine nære eller skuffelsen over at forventningene til livet heller ikke ble innfridd i 2021.

Vi mennesker er sammensatte vesener - og jula skal gjerne favne om mange enkeltmenneskers ønsker, forventninger og planer.

Nettopp ideen om at jul er en hyggelig begivenhet der alle samles kan være ekstra vanskelig for de som syns livets utfordringer gjør at man helst har lyst til å slippe unna hele høytiden. Og er ikke det også et valg man må få lov til å ta?

Sleng på en rekke nye tiltak, bekymring om potensiell covid-smitte og isolasjon som fort kan prege høytiden for mange av oss - i år som i fjor.

Vi.no håper alle kan få en god jul slik den måtte ende opp for deg. La oss senke forventningene våre og ta jula som den kommer. Kanskje kan jula romme mer enn kos og hygge med storfamilien - og dermed bli en fin tid for de fleste, uansett utgangspunkt?

Selv om jula ikke ble akkurat slik som planlagt, og du heller brukte tida på å diskutere med svigermor enn å gå rundt i en evig lykkerus, så blir det jul uansett.

Vi håper vi alle kan klare å være takknemlig for det vi har, samtidig som vi tillater oss selv å kjenne på sorgen over det vi har mistet eller det som ikke ble helt som vi håpte.

En riktig god jul fra oss i Vi.no-redaksjonen!

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.