Karen Marie Ellefsen

Gjør TV-comeback i et program hun sa plent nei til å stille opp i selv

- Det virker så utrolig skummelt! sier Karen Marie Ellefsen (71). Den tidligere NRK-profilen jobber nå som freelancer, og er glad for å være i jobb etter å ha blitt pensjonist midt under pandemien.

KAREN MARIE ELLEFSEN: Den folkekjære TV-profilen er endelig å se på skjermen igjen! FOTO: Astrid Waller
KAREN MARIE ELLEFSEN: Den folkekjære TV-profilen er endelig å se på skjermen igjen! FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Høsten 2020 gikk den folkekjære sportskommentatoren Karen Marie Ellefsen (71) av som pensjonist - riktignok noe ufrivillig. Statskanalen NRK har en regel som sier at man kan bli til man fyller 70 år, uavhengig av helsetilstand.

Karen Marie forteller at hun gjerne skulle ha blitt lenger.

- Jeg savner jobben som sportskommentator. Det er klart jeg gjør det. Særlig nå i sommer, og spesielt friidretten. Jeg ser nesten ikke på sportssendinger, og så veldig lite på Sommer-OL. Det blir rett og slett for vanskelig og for nært, sier Karen Marie.

Hun legger ikke skjul på at hun gjerne kunne ha blitt lenger om NRK hadde tillatt det.

- Man kan bli valgt inn som president i USA som åttiåring, men å kommentere sport på NRK etter fylte 70, det går ikke! sier hun en smule ironisk.

- Men nå er det nå en gang sånn at jeg er ferdig i NRK, og det frigjør meg til andre prosjekter.

For nå som hun er blitt frilanser kan hun velge de prosjektene hun selv vil jobbe med, og da hun fikk en telefon med forespørsel om hun kunne tenke seg en jobb i Viaplays nye satsning Fangene på fortet takket hun sporenstreks ja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.